Teadlased purustasid müüdi seksi ja kaalukaotuse kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sa soovid tõesti kaalu kaotada ilma magamistoast väljumata, siis tee parem kohe oma graafik ülejäänud kohustustest vabaks. 

Tuleb välja, et me kipume üle hindama seda, et seksiga on võimalik kaalu kaotada, vahendab Attn. Alabama ülikool Birminghamis uuris seksuaalse aktiivsuse ja kaalukaotuse vahelisi seoseid. Inimeste seas ringleb müüt, et ühe müramise käigus on võimalik kaotada 100 kuni 300 kalorit ja selle müüdi võtsid teadlased erilise vaatluse alla.

Teadlased leidsid, et keskmine vahekord kestab umbes kuus minutit ja ligi kolmekümnendates olev mees kaotab sellel ajal umbes 21 kilokalorit. Loomulikult, mida pikem on vahekord, seda rohkem kaloreid põleb. 70 kilogrammi kaaluv mees kaotab tunniajase seksiga umbes 210 kilokalorit.

Ühe tunniga kaotud kalorid seksimisel võrduvad umbes ühe tunni jalutamisega, mil käiakse läbi ligi neli kilomeetrit. Nii, et kui sa soovid kaloreid põletada, siis seks ei ole selleks tõhusam variant. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles