Šampoonitrikk, mis muudab oluliselt juuste tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuivanud, habraste ja lõhenenud juukseotstega naised võivad sattuda kergesti paanikasse ja leotada oma juuksed üle kõikvõimalike palsamite ja juuksehooldustoodetega, mis on vähegi välja mõeldud. Lahendus võib aga peituda väga lihtsas nipis.

Juuksetekstuur võib olla juure lähedal ja juukseotstes väga erinev, mistõttu tuleb leida toode, mis sobib juuksekarvale kogu selle pikkuses. Kuulsuste stilist Jen Atkin ütleb GoodHousekeeping vahendusel, et kuna sellist toodet tegelikult ei leidu, tulekski pesta juuksejuuri ja -otsi erinevate šampoonidega. 

«Kahe erineva šampooni kasutamine on üks asi, mida ma alati oma klientidele soovitan. Seepärast, et juuksed on peanaha juures hoopis teistsuguse tekstuuriga kui otstes, eriti pikkade juuste puhul,» selgitab ta.

Peamiselt kurdetakse, et juuksejuured hoiavad kas peadligi või on rasused, juukseotsad aga kuivad ja karedad. «Sel juhul kasuta juurte pesemiseks volüümi andvat šampooni ning juukseotste pesemiseks vali kas raviv või silendav šampoon, mis niisutab juukseid. Vahe on tohutu!» lubab stilist.

Atkini sõnul kestavad hiljem ka föönisoengud kauem, kui juuksetekstuur on tänu tema õpetatud šampoonitrikile paranenud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles