Naised tunnistavad, miks nad ei taha sattuda meesgünekoloogi juurde

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi enamasti pole naistel vahet, mis soost günekoloog on, siis on ka neid, kes ei taha meesarsti juurde minna. Perefoorumis avaldavad naised vabalt oma arvamust.

  • «Minu jaoks on väga alandav, kui keegi sunniks mind võõra mehe ees oma teate-küll-mida paljaks võtma.»
  • «On naisi, kes ei suuda isegi kopsuröntgenisse minna, kui selle läbiviijaks on mees. Kohe mitte ei tähenda see seda, et naine on mõttetult arg ja muud säärast jura. Miks kogu aeg vaadatakse naistele viltu, kes ei ole nõus näitama ennast meesgünekoloogile? Kui asi on tõsine ja erakorraline, siis vaevalt, et patsient hakkab paaniliselt naisarsti nõudma, vaid on nõus sellega, kes parasjagu on. Aga kui sa lähed kontrolli ja sul on võimalus valida, siis miks mitte valida enda jaoks mugavam variant?»
  • «Mul oli nii, et kui läksin sünnitama, siis valveõde ise küsis mult, kas mulle sobib meessoost arst või soovin naissoost arsti. Mina ütlesin küll julgelt, et soovin naist, sest mul on paar imelikku ja valusat kogemust meessoost naistearstiga. Pealegi kui on näiteks tegu alaealisega, siis otsitakse kohe naisterahvas välja… Juhtub, et ka 10-aastane peab läbivaatusele minema ja keegi ei sunni talle meesterahvast peale.»
  • «Enne rasedust mõtlesin meesgünekoloogidele eelarvamusega, aga nüüdseks pole üldse probleem nende juurde minna, kui vaja on.»
  • «Vabatahtlikult küll mehe juurde ei läheks. Esimese lapse sünnituse ajal oli üks arstidest mees, siis muidugi oli nii savi, et ei teinud probleemi.»
  • «Ma mäletan, et mul oli elu esimene günekoloog mees, see oli ka erakorralises. Siis oli küll selline vastik ja paha tunne, sest olin nii noor ka. Kindlasti natukene ebamugav oleks, aga arst nagu arst ikka, teeb oma tööd.»
  • «Ma tõesti ei pea meessoost arste mitte millegi poolest halvemaks kui naisarste, kuid tunnistan ausalt, et naisgünekoloogi juures tunneksin ennast mugavamalt kui meesgünekoloogi juures. Kui on võimalus valida, eelistaksin naist, kuid kui olukord sunnib teisiti, ei hakkaks ka pipardama.»
  • «Meesarstid pidavat olema n-ö raskema käega. Ise ei ole veel ühtegi endale ligi lasknud.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles