Seitse põhjust juua vähemalt üks roheline smuuti päevas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tee rohelistest smuutidest oma igapäevane harjumus, seni kuni sellest kujuneb välja rutiin ning hakkad seda tegema automaatselt.

Smuutid.ee toob välja seitse põhjust, miks ka sina võiksid rohelistest smuutidest enda jaoks igapäevase harjumuse teha. Isegi kui see on sinu üks ja ainus tervislik toidukord!

Kaalu langetamine

Inimesed kirjutavad meile, et roheliste smuutide joomine on aidanud neil oma kehakaalust mitu kilo maha saada ja neid lugusid on palju! Jah, tõepoolest – see on suurepärane viis kaotada kaalu end näljutamata. Rohelised smuutid aitavad saleneda eriti efektiivselt, kui tarbida neid söögikorra asendajana (hommikusöögiks, lõunaks tööle kaasa) või esialgu lihtsalt ebatervislike snäkkide asemel.

Lisades smuutile tavatoiduga võrreldes 10-100 korda toiteainerikkamaid supertoite, aitab see kauem täiskõhutunnet hoida, hoiab isud eemal ning toidab ja laeb keha kõige vajalikuga – vitamiinidest mineraalideni. Teisisõnu – sööd vähem, aga kvaliteetsemalt. Keha saab seda, mida päriselt vajab, mitte tühje kaloreid.

Rohkem energiat

Rohelised smuutid on blenderis juba osaliselt lõhustatud, mis tähendab, et keha ei pea nii palju tööd tegema, et smuutist energiat kätte saada. Lisaks sellele varustavad smuuti sisse pandud puu- ja köögiviljad, marjad ja supertoidud sinu keha suure koguse vitamiinide, antioksüdantide, fütotoitainete ja paljude teiste täisväärtusliku energia tootmiseks vajaminevate looduslike ainetega.

Lihtne valmistada ja praktiline

Smuutide saladus ei peitu ainult tervislikkuses, vaid ka praktilisuses, sest neid on naeruväärselt lihtne teha, eriti kui saad pärast esimesi katsetusi kätte õige tunnetuse puuviljade ja roheliste lehtköögiviljade suhte osas. Pole midagi lihtsamat, kui visata kõik koostisosad blenderisse, vajutada nuppu ja ühe minuti pärast on sul maitsev smuuti kohe joomiseks või (tööle/kooli/trenni) kaasa võtmiseks valmis.

Tervislikumad valikud päeva jooksul

Juues ühe rohelise smuuti päevas, hakkab sinu keha aja möödudes järjest rohkem värsket küsima ja sa hakkad rohkem hindama toore puu- ja köögivilja maitset.

See toimib kõige paremini siis, kui sa jood oma rohelise smuuti just hommikul, sest hommikusöök määrab tavaliselt selle, mida sinu keha ülejäänud päeva jooksul ihkab. Seega veendu, et hommikusöögiks on tervislik valik ja selleks pole paremat varianti kui smuuti.

Tervem nahk ja säravam jume

Smuutide joomine aitab vähendada nahaprobleeme ja aitab ära hoida ka kortsude teket. Vistrikud ja akne on sageli põhjustatud just halvast toitumisest ning igapäevane smuutide joomine annab nahale väga palju vajalikke toitaineid ja vedelikku. Vedelik kehas aga parandab ja noorendab nahka.

Samuti on võimalik vähendada naha põletikulist seisundit, lisades oma smuutile põletikuvastaseid koostisosi nagu näiteks ananass, ingver, kurkum, mustikad ja loomulikult rohelised lehtköögiviljad. Põletikuvastaste toitude söömist ei tohiks võtta kohustusena, vaid need tuleks liita oma igapäevasesse menüüsse ja just seda rohelise smuutide joomine teha aitabki.

Nahk on inimese kõige suurem organ ja selle eest hoolitsemine algab seestpoolt.

Parem seedimine

Kuna puu- ja köögiviljad on teatavasti kõrge kiudainesisaldusega, on rohelised smuutid suurepärane võimalus tarbida iga päev rohkelt kiudaineid. Kiudained aitavad sul kauem täiskõhutunnet hoida, samuti aitavad need puhastada sinu seedetrakti (teatud sorti kiudained käivad soolestikust läbi nagu pudelihari), soodustavad seedimist ja aitavad ka kõhukinnisust ennetada.

Kindlasti tead, et seedesüsteemi ülesanne on omastada toidust toitaineid ning väljutada organismist toksiine. Kui aga seedimine on kehv, ei omasta meie organism toitaineid nii hästi ning kui me ei omasta piisavalt olulisi ja vajalikke toitaineid, siis ei saa me ka terved olla – isegi kui sööme ainult puhtaid ja tervislikke toiduaineid. See on üks üheksast põhjusest, miks on aeg-ajalt hea teha seedimise toetamiseks puhastuskuure. Mida parem on sinu seedimine, seda tervem on ka sinu keha!

Toidukordades rohkem toitaineid

Rohelised smuutid on tulvil toitainetest ja lisades veel mõned lusikatäied supertoite, saad väikese vaevaga oma menüüsse tuua vitamiinid, mineraalid, bioflavonoidid, bioaktiivsed aineosakesed, antioksüdandid, klorofülli, olulised aminohapped ja küllastumata rasvhapped – kõik, mida sinu keha normaalseks talitluseks vajab. Supertoidud on looduslikud ja aitavad tõsta meie immuunsust, energiataset ning hoiavad üldist head enesetunnet ja korrastavad seedimist.

Harjumused jäävad kergesti külge ja kui üks smuuti päevas võib anda ka sinule väga väikese vaevaga nii palju kasulikkust, siis miks mitte ise järele proovida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles