Üheksa toitvat sööki, mis aitavad kaalu langetada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täisteraröstsai mandlivõi ja õunaga.
Täisteraröstsai mandlivõi ja õunaga. Foto: Vida Press

Kaalust alla võtmine ei tähenda seda, et peaks kannatama näljatunnet. Nutika planeerimisega saab kõhu korralikult täis süüa ilma, et peaks mõtlema liigsetele kaloritele. 

Pure Wow loetleb sööke, mis täidavad hästi kõhtu ja ei riku kahanemisplaane.

Ristõielised köögiviljad

Brokoli, kapsas, lehtkapsas ja lillkapsas sisaldavad palju vett ja kiudaineid, aga vähe kaloreid. Kui need köögiviljad sulle sugugi ei maitse «peida» neid supi või omleti sisse.

Juust

Piimatoodetes on palju valke (mille seedimine võtab pikemalt aega) ja kaltsiumi, mis vähesel määral takistab rasvade imendumist. Naudi, aga mõõdukalt!

Vaarikad

Kui tekib isu millegi magusa järele, siis pista põske peotäis vaarikaid. Kõik marjad (ka maasikad ja mustikad) on tervislikud suupisted, kuid vaarikates on neist kõige rohkem kiudaineid.

Kaunviljad

Need on maitsvad ning sisaldavad külluslikult kiudaineid ja valke. Pealegi on neid nii laias valikus (erinevad oad, läätsed, herned), et igav ei hakka. Lisa kaunvilju oma suppidesse ja salatitesse või söö lisandina.

Puljong

Söö kreemjate püreesuppide asemel tavalisi liha- või köögiviljapuljongiga suppe, millesse lisa palju köögivilju ja lahjat liha (näiteks kana). Soe supp täidab hästi kõhtu ja aitab hästi toidukogusega piiri pidada.

Mandlivõi

Mandlivõi on teistest pähklikreemidest parem seetõttu, et selles on teistest rohkem kaltsiumi, valke ja kiudaineid, kuid sama palju kaloreid. Määri mandlivõid õunaviilule ja naudi vahepalana.

Smuuti

Lisaks sellele, et smuutis on palju kiudainerikkaid puuvilju ja köögivilju, on selles ka õhku. Ehk mida rohkem sa seda blenderis segad (soovitavalt 4-5 minutit), seda vahutavam ja kõhtutäitvam see on.

Õunad ja pirnid

Mõlemas puuviljas on erilist kiudainet pektiini, mis aeglustab seedeprotsessi ja täidab kõhtu pikemaks ajaks. Kui pärastlõunal tekib tahtmine midagi näksida, võta õun ja krõmpsuta terviseks.

Popkorn

Plaksumais on tegelikult ideaalne dieettoit, kui sellele pole lisatud liiga palju võid ja soola. Popkornis on väga palju kiudaineid, aga vähe kaloreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles