Ajurveda doktor: eestlaste talvemasendus tuleneb toidust

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somit Kumar
Somit Kumar Foto: Erakogu

Novembris esineb Tallinnas esimest korda Indiast pärit ajurveda doktor Somit Kumar, kes on põhjalikult uurinud eestlaste toitumisharjumusi ja teab, mida peaks enne talve tegema ja sööma, et vältida masendust ja haigusi.

12. ja 13. novembril toimuva terviseseminari «Ela terve elu: Talv» raames Eestit külastav doktor Somit Kumar on uurinud, kuidas eestlaste toitumisharjumused on sajandite jooksul muutunud ning millised on meie kehatüübile vajalikud taimed ja toitained, et tervis ja meeleolu talvisele kaamosele vastu peaks.

«Kahjuks ei tea paljud eestlased, milline on nende sünnipärane kehatüüp ega oska seetõttu endale sobivaid toiduaineid valida,» ütleb Somit Kumar, kes lähtub oma igapäevatöös nii tavameditsiini- kui ajurveeda tõdedest. «Kui tavameditsiin keskendub peamiselt haiguste ravimisele, siis ajurvedas on põhirõhk tervisehädade ennetamisel ning selle kõige olulisemaks teguriks ongi igapäevane tarbitav toit.» Somit Kumar annab lisaks loengule ka kaks praktilist kokandusseminari, kus näitab ette ja jagab retsepte, kuidas valmistada enda kehatüübile sobivaid sööke ja jooke.

Seminari korraldaja Annaliisa Vinnali sõnul võib iga inimene ürituselt saadud uute teadmistega algavale talvele ja haigustehooajale julgemalt vastu minna. Lisaks iidsele hindude rahvameditsiinile ehk ajurvedale, jooga ja meditatsiooni põhitõdedele jagavad nõu ka nimekad teaduspõhise meditsiini, toitumise ja spordifüsioloogia eksperdid.

«Võtame üksipulgi läbi kõik põhilised eestlaste hädad – näiteks miks meid sügistalvisel perioodil seletamatu väsimus tabab, kas peaks kohe haarama vitamiinide ja toidulisandite järele või kuidas üldse enda ja oma lähendaste elukvaliteeti parandada,» selgitas Vinnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles