Kuus nippi, kuidas valida ilukirurgia kliinikut

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Ilulõikust planeerides tekib tihti küsimus, kuidas valida ilukliinikut. Kas kuulata ainult sõbranna soovitusi, lugeda internetist kommentaare või vaadata, kas firmal on usaldust tekitav veebilehekülg? Internetis on saadaval väga palju informatsiooni, aga asjakohase ning tõese teabe leidmine nõuab omajagu oskuseid ja kogemusi. Seepärast on ülimalt oluline lõikuse tegijat hoolikalt valida.

  1. Pane tähele, et ilukirurgia on kaubanduslik sõna, mida kiputakse laialt vääriti kasutama, kirjutab Clinica blogi. Eesti Terviseamet on reglementeerinud termini plastika- ja rekonstruktiivkirurgia. Enne plastikakirurgia kliiniku valimist kontrolli arstide ja kliinikute litsentse ning kliinikute tegevuslubasid Eesti Terviseameti registrist.
     
  2. Teine kvaliteedi näitaja, mida tuleb suuremate operatsioonid valikul jälgida, on erihaigla staatus. Erihaiglatel on lubatud patsiente operatsioonijärgselt hoida kliinikus üleöö. Enamikes plastikakirurgiakliinikutes on seaduslikult lubatud ainult ambulatoorne tegevus ja selle reegli vastu tihti eksitakse.
     
  3. Oluline on ka uurida, kas kliinikus on kaasaegne aparatuur sinu soovitud ilulõikuse tegemiseks. Kas vananenud aparatuuriga operatsioon tundub ahvatlev?
     
  4. Uuri ka sõbrannadelt, kes on sarnase operatsiooni läbi teinud, nende kogemusi. Ära unusta aga eristada erineva raskusastmega operatsioone, sest kui plaanid rindade suurendamise operatsiooni, ei pruugi parimaks osutuda sõbrannale ilusüste teinud arst.
     
  5. Arsti ning patsiendi omavaheline sobivus on iluoperatsioonide puhul olulisem, kui nö tavaoperatsiooni korral. Kohtu ilukirurgiga operatsioonieelsel konsultatsioonil ja küsi endalt, kas sa tunned ennast selle arstiga nii mugavalt, et julged temaga kõik vajalikud teemad läbi arutada? Eriti suure operatsiooni eel võta endale ka rohkelt mõtlemisaega.
     
  6. Kindlasti pööra tähelepanu sellele, kuidas kliinik valmistub selleks, kui midagi läheb halvasti. Kuigi meile kõigile meeldib oodata ja loota parimat, võib kirurgias midagi ka ebaõnnestuda. Uuri, kas arstil on olemas varuplaan? Ja varuplaani varuplaan?
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles