Katsetajad kommenteerivad, kuidas mõjus neile kristallide toetatud Hemi-Sync teraapia

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elviira Eessaar
Elviira Eessaar Foto: Erakogu

Kuna me elame kirevas ja muutusterohkes ajas, vajavad inimmeeled tihti mentaalset tuge pinge all vastu pidamiseks ja muutuste vastuvõtmisel. Tallinnas Taevas ja Maa keskuse Kristallitoas pakutav Hemi-Sync programm on lihtne, kõikeandev, toetav ja edendav teraapia kõikidele, sõltumata sellest, millises arenguetapis või seisundis ollakse.

Paljud inimesed ei mäleta oma unenägusid ega suuda neid mõista või lahti seletada. Samuti võib olla raske kogeda meditatiivset ehk teadvuse muutunud seisundit. Tundub keeruline ja võimatu lõdvestuda ning meditatsiooniga alustada. Hemi-Sync tehnika on üks lihtsamaid, mugavamaid ja meeldivamaid viise kirjeldatud seisundi esilekutsumiseks ja toetamiseks.

Hemi-Sync on lühend inglisekeelsest väljendist Hemispheric Syncronization, mis tähendab kahe ajupoolkera lainete sünkronisatsiooni ehk tasakaalustamist. Selle tehnoloogia loojaks on Interstate Industries Inc, mille asutaja on Robert Monroe. 1950-ndate aastate algul alustas Robert uurimistöödega, mille tulemusena avastas, et kindlatel helilainetel ja -mustritel on selgesti äratuntavad positiivsed mõjud inimese võimekusele ja potentsiaalile.

Avastust leidsid asjaolud, et kindlad helimustrid võimaldavad esile kutsuda teatud meeleseisundeid nagu näiteks sügav lõdvestatus, uneseisund, laiendatud teadvuseseisund, keskendunud tähelepanu kui ka mitmeid teisi lõdvestavaid ja rahustavaid meeleseisundeid.

Hemi-Sync tehnika kujutab endast helilainete sekkumist ajulainetesse, kasutades kõrvaklappe, et CD-plaadilt konkreetseid helisi ajju sisestada, mille tulemusel tekib muudetav ajulaine sagedus ehk muutunud teadvuse seisund. Sisestades kumbassegi kõrva teineteisest erinev toon erineva sagedusega, genereerib aju nende kahe helilaine põhjal ühe kindla ajulaine, mille vältel on ajul võimalik omandata informatsiooni täiesti uuel ning samas ohutul ja ülimalt efektiivsel viisil.

Omandatav informatsioon annab selguse olemasolevatest takistustest ja muredest. Saadud informatsioon annab omakorda teadmise, mille tulemusena mõistame ja näeme võimalusi probleemide lahendamiseks või hoopis hakkavad olemasolevad mured tunduma suhteliselt tühistena või kergesti ületatavatena. Elu muutub lihtsamaks, kaob hirm ja tekib juurde enesekindlust.

Meeli on võimalik avastada, avardada ja tundma õppida, kasutades selleks erinevaid tehnikaid. Iseseisvalt mediteerima õppimine ja harjutamine on tihti aeganõudev ning vaevaline. Hemi-Sync teraapia aitab meditatiivseid seisundeid oluliselt kergemini saavutada, neid tundma õppida, omandada ning nendega tegeleda.

Seanssidel osalemine omab suurepärast ja konkreetset mõju elumuutvate otsuste mõistmisel, vastuvõtmisel ning täideviimisel. Lisaks on seansid toetavad igale inimesele, mistahes elustiili või harjumuste korrastamisel või täiustamisel. Seanssidel regulaarne osalemine võib olla otseselt elumuutev, sest võib alata vabanemine võõrastest programmidest, millega alateadlikult harjunud ollakse. Teadlikuna võime need asendada käitumismustritega, mis on meile sobivad enda eesmärkide saavutamiseks. Kristallitemplis olevate kristallide koosmõju omab võimsat tuge, mis protsessi oluliselt võimendab.

Kõrvaklappide kaudu sisestatav muusika on niiöelda laboratooriumimuusika, mis on spetsiaalselt selle programmi jaoks välja töötatud. Pikutava inimese kõrvu jõuavad erinevad lood, kuid sageli ta nende vahetumist ei märka, olles «kuskil ära»-seisundis.

«Aja mõte kadus suhteliselt kiiresti, mäletan momenti, kui ma olin juba lõdvestunud, keha oli raske, mõnus oli olla ja mõtlesin, et kas on möödunud kümme või kakskümmend minutit või hakkab tund lõppema — ajataju kadus täiesti,» kirjeldab GoodNews toimetaja Elviira Eessaar, kes koos kolleegidega Hemi-Synci kaasa. «See oli hea näide sellest, kui palju on võimalik ennast, oma meeli ja keha tunniga laadida, kui sellised abivahendid juurde võtta.»

«See ei olnud uni, ma olin kogu aeg üleval, isegi silmad mõnikord lahti. Aga letargia ehk siis rahu — mul oli kahju, et see tunniajaline muusika ära lõppes,» räägib näitleja Jüri Aarma. «Jätkuv harmoonia, sfääride harmoonia, mantrate ja loitsude ja sõnumite otsimine. Suurepärane näide, et ikka sõnum jõuab ilma sõnadeta sinuni. Igati positiivne kogemus.»

«Vahepeal jäin protsessi ajal kas tukkuma või käisin kuskil kaugemal ning lõpetades tundsin, justkui oleksin teinud reaalse restardi,» jutustab GoodNews toimetaja Joanna Müür.

«Kuna olen meie-inimene, siis mõtlesin protsessi ajal, et me oma töötiimiga veedame rohkem aega koos kui perega ja see mõte käis küll peast läbi, et võiks terve meeskonnaga tulla esmaspäeva hommikul ja teha üks restart uuele nädalale. Või hoopis reedel, et ennast tööasjadest välja lülitada. Töömõtted tulid ka pähe, aga huvitav, et need tulid struktureeritult — kui ma hommikul olin veidi segaduses, siis selle protsessi käigus tulid üsna selged mõtted, mida täna tuleks veel kindlasti ära teha,» lisab GoodNews peatoimetaja Monika Kuzmina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles