Neli sammu, kuidas parandada hukule määratud suhet

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sa tunned, et su suhe on jõudnud ristteele ning ei ole päris kindel, kas antud situatsioonist on võimalik teil üheskoos välja tulla, siis siin on neli lihtsat sammu, millest võiksid alustada.

1. Tuvastage probleem. On võimatu parandada seda, mida sa ei tea katki olevat. Rääkige teineteisega probleemidest. Mis on teie peamised tüliallikad? Kas olete hakanud käituma viisil, mis hävitab teie suhet? Mis teid üksteisest eemale ajab? Pange mured kirja ning rääkige partneriga sellest, kuidas see teid tundma paneb.

2. Küsige endalt, kui pühendunud te asjade parandamisel olete. Kas olete mõlemad valmis suhet päästma? See nõuab suurt tööd ja vastupidavust, kas olete mõlemad selleks ikka tõesti valmis? Te peate sellest rääkima, selmet lasta oma tülidel liiga suureks kasvada. Kuulake ja olge ausad, annab Female First nõu.

3. Pange paika plaan. Kui te olete jõudnud ühisele arusaamisele, on aeg paika panna strateegia, kuidas suhet päästa. Mis on see, mis suhte lõppemisest päästaks? Rohkem aega koos, rohkem aega eraldi? Raha? Intiimsus? Tegemist ei pea olema suure asjaga, vahel võivad ka väikesed muudatused märkimisväärset kasu tuua.

4. Kaaluge oma tegevusi. Suhtes on kaks inimest ning ainuke asi, mille üle on sul kontroll, on su enda käitumine. Ela vastavalt antud lubadustele ning öeldud sõnadele ning looda, et su partner vastab samaväärse pühendumisega. Kui ta seda ei tee, on ehk aeg samm tagasi astuda ning proovida midagi muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles