Neli põhjust, miks naised ei peaks kunagi avalikus kohas imetama

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Selles ülipopulaarses videos, mida on tänaseks vaadatud üle 48 miljoni korra, paneb emmeblogija Kristina Kuzmic asja paika. Mida emad küll endast mõtlevad, et avalikult imetada julgevad?!

Kristina loetleb neli peamist põhjust, miks naised ei peaks avalikus kohas imetama. Tegemist on kõige levinumate põhjendustega, mida imetamisvastased levitavad, ning iroonilises võtmes lükkab ta need suurepäraselt ümber.

Telling it like it is... Credit: Kristina Kuzmic

Posted by Viral Thread on Monday, 26 September 2016
  1. «See on solvav ja pole kohane. Me ei ela ühiskonnas, kus oleks okei oma rindu või dekolteed avalikus kohas näidata. Kui ma annan avalikus kohas rinda ja keegi mööda kõnnib, võin ma ju oma tissidega neid solvata! Ja seda ma ju ometi ei tahaks. Kui ma avalikus kohas imetan, aitan ma kaasa selle vale levimisele, et rindadel on eesmärk – lisaks eesmärgile kellegi jaoks erutavalt mõjuda. Ja selline vale võib ju laste pea täiesti segi ajada.»
     
  2. «Kui me ka kasutame imetamisel mõnda katet, on alati võimalus, et laps lükkab selle eemale. Ja siis? Su rinnad võivad olla sekundiks või isegi kaheks täiesti ilmale valla. No tõesti, beebid, kes katte eemale lükkavad, on lihtsalt ärahellitatud jõmpsikad. Ma ei saa aru, mis siis selles nii ebamugavat on, kui sa pead sööma, tekk peas? See pole ju üldse palav, pime, klaustrofoobiline või higine.»
     
  3. «Avalikus kohas imetavad emad ei tee seda seetõttu, et nende laps oleks tegelikult näljane – nad püüavad tegelikult oma piima täis paistes rindadega teie abikaasasid võrgutada. Ja kui mehed vahivad imetavat ema, sest ta on ju ilmselgelt litsakas, on see täiesti normaalne. Mida nad siis vahtima peaksid? Märkama, et ta annab rinda ning siis mujale vaatama? Veider!
     
  4. «Me oleme emad, me ei peagi üldse avalikku kohta ronima. Me andsime selle õiguse käest, kui me hakkasime lapsi sünnitama. Meil pole vaja käia poes või väljas söömas või elada sotsiaalset elu. Tänapäeval toovad kõik poed kauba koju kätte. Isegi, kui me peame näiteks hädaolukorra tõttu majast välja minema, on ju piisavalt kohti, kuhu end peita, kui sa rinda pead andma. Pole mingit tervemõistuslikku põhjust, miks me peaksime oma imetamisega üldsust traumatiseerima. Vahepeal ma küsin endalt: kas need imetavad emad üldse tahtsid lapsi? Või nad tegid lapsed ainult seetõttu, et nad saaksid kõikide teiste elud oma ekshibitsionismiga ära rikkuda?

Pange oma tissid ära, daamid! Välja arvatud siis, kui neis pole parasjagu piima – siis võib neid näidata!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles