Omavahel kakast rääkivad paarid on õnnelikumad

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Enamik meist ilmselt nõustuvad, et kaka pole just maailma seksikaim asi, kuid tuleb välja, et paarid, kes omavahel väljaheidetest elutervelt rääkida suudavad, on õnnelikumad.

Kui sul on õde või vend, siis sa ilmselt tead, et kaka- ja pissinaljad on kõige levinum huumorivorm teatud vanuses laste vahel, mis ka suureks saades kuskile väga ei kao. Ometi ei taha paljud paarid omavahel kakamisest rääkida, kuigi on ju selge, et me kõik teeme seda. Me eeldame, et meie partner armastab ja respekteerib sind just sellisena nagu sa oled ning pole mingit vajadust «sellest rõvedast asjast» rääkida.

Dose aga vahendab, et paaridel, kes suudavad oma vetsuharjumustest omavahel rääkida, on märksa tugevam suhe.

1. Sellest rääkimine näitab, et te saate üksteisega täiesti ausad olla. Suhtes pole midagi olulisemat kui vabadus rääkida ükskõik millest hing aga ihaldab, ilma et sa oma partnerit solvaks või ta sind rõvedusega vaatama ei hakkaks. Oluline on muidugi ka ajastus – ära vast oma väljaheidetest pärast seksi rääkima kohe asu.

2. Kui te selle üle koos naerda suudate, olete te üks neist paaridest, kellel loendamatute uuringute järgi on terve suhe. Paarid, kes koos naeravad, on kauem koos ja õnnelikumad.

3. Oma tualetiharjumustest ausalt rääkimine muudab ausust ka teistes suhtevaldkondades. Ausus ja usaldus on suhte nurgakivid. Kui sa saad partneriga olla aus, paraneb teie vahel kommunikatsioon. Mõtle vaid: kui sa saad oma kallimale rääkida kõik oma päevast, mida sa sõid, keda sa ei salli ning millal sa kakale lähed, siis kujutle, kui lihtne kõigest muust rääkimine on! Sa ei pea kunagi midagi tema eest varjama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles