Särtsu šokolaadist

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügiseks śokohoolikule: Emmanuel Wille ja tema śokolaadikoogihitid. Külmutatud śokolaadikoogi kõrvale pakuks ta õhtusöögil Banyulsi dessertveini.
Sügiseks śokohoolikule: Emmanuel Wille ja tema śokolaadikoogihitid. Külmutatud śokolaadikoogi kõrvale pakuks ta õhtusöögil Banyulsi dessertveini. Foto: Tairo Lutter

Juba asteegid ja maiad oskasid ergutajana hinnata kakaopuu kurgitaoliste viljade röstitud seemnetest ehk kakaoubadest keedetud šokolaadijooki. Ka meie otsime tihti just šokolaadist sügisetusale lohutust, ja sugugi mitte asjata – puhas šokolaad aitab kehas käivitada õnnehormooni teket. Belglase Emmanuel Wille suussulavate šokolaadikookide toime on sama.

Šokolaad hommikusöögiks?! Just. Eestis juba üle 20 aasta elanud belglane Emmanuel Wille, keda siinses kokandusmaailmas kutsutakse Manuks ja kes praegu peab Olde Hansa restoranis peakoka ametit, mäletab hästi oma lapsepõlve hommikusööke Gentis. Alati oli lisaks võileibadele laual kausike kuulsa šokolaadimaa Belgia Côte d’Ori šokolaadi. Saiaviil või ja šokolaadipiiskadega, millega muidu torte kaunistatakse, oli päeva alustuseks tema teine suur lemmik.

Kui tuleb tuju, hammustab ta hommikuti tükikese šokolaadi või teeb enesele veel praegugi säärase šokolaadisaia. «Nüüd, vanemana, söön üldiselt hommikuks ikka rohkem putru, väga suur maiasmokk ma enam pole,» ütleb Manu puhtas eesti keeles.        

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles