Moenädala maiuspalad

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roberta Einer, kolmapäeval kell 20.
Roberta Einer, kolmapäeval kell 20. Foto: TFW

Eesti moedisain on maailmatasemel! Moelooja ise elab võib-olla su kõrvalmajas ning ostab sinuga ühest poest saia, kuid niisama lihtsalt sa tema loomingule sellegipoolest ligi ei pääse. Tallinn Fashion Week aga teeb kohaliku moeparemiku kõigile kättesaadavaks! Mõnes moepealinnas trambivad fashionista’d üksteist lapikuks, et uut kollektsiooni näha, igaüks lihtsalt ei pääsegi etendusele. Tallinna moenädalal saab igaüks endale pileti osta ja väärikalt punast vaipa pidi kohale jalutada. Ainult et – millist neist arvukatest etendustest vaadata?

Mood kütab kirgi, ja pole ka ime – kogu see kunst on ju kasutatav ja kantav ning teenib inimese ilusamaks muutmise üllast eesmärki. Aga siin ongi kõikvõimalike moeedetabelite nõrk koht. Selge see, et iga inimese muudab kõige kaunimaks just talle sobiv disain. Meil on erinev maitse, erinev elukogemus, igaühe argipäeval on kordumatu rütm ja tempo. Siin on mustmiljon pisiasja, mistõttu ühe vaataja lemmikkollektsioon võib teise täiesti ükskõikseks jätta ja kolmanda vihast podisema ajada. Siin pole nagu spordis, et mõõdad mingeid andmeid, kes on kiirem, tugevam või kaugemale kargab, ja ongi tipud käes. Moelaval ei vii tippu kleidile kulutatud sajad kangameetrid või viiemeetrine slepp. Ehkki Tallinn Fashion Weeki laval on kümne aasta jooksul nähtud nii seda kui ka teist. Loeb idee, oskus see meisterlikult vormistada ning laval stilistika, muusika, look’i ja miljoni pisiasjaga võimsaks terviklikuks kokku liita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles