Kuidas õppida õnnelikkust?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Täna tähistatakse ülemaailmset vaimse tervise päeva ja sellel puhul on väga sobilik rääkida õnnelikkusest. Väga lihtne on jääda negatiivsete emotsioonide lõksu. Kui sa usud kogu aeg, et midagi halba juhtub, siis pane tähele, midagi halba kindlasti juhtub. Mida õppida positiivsete inimeste käest? Miks nende maailm tundub kogu aeg nii roosa ja lilleline?

Seda nimetatakse külgetõmbeseaduseks. Negatiivne energia toob kaasa negatiivseid situatsioone ja positiive energia tõmbab ligi positiivseid situatsioone. See kontseptsioon töötab põhimõtteliselt nii isiklikus elus kui karjäärialaselt, vahendab Elite Daily. Inimene otsustab, kas ta ärkab hommikul üles hea tujuga või halva tujuga ning see mõjutab teda terve päev. Positiivselt meelestatud inimestel tõotab tavaliselt tulla rõõmsam päev.

Alusta sellest, et oled igapäevaselt tänulik väikeste kingituste eest

Ole tänulik selle eest, et sa ärkasid ja saad veel ühe päeva elada. Hinda seda, et sa saad näha kõiki väikeseid ja ilusaid asju enda ümber. Kui sa suudad olla tänulik väikeste asjade eest, siis suured asjad tulevad iseenesest.

Aegumatu reegel - «fake it, ’til you make it» ehk harjutamine teeb meistriks  

Õpi naeratama ja elu läbi naeratuse vaatama isegi, kui sa ei taha naeratada. Mida rohkem sa seda harjutad, seda loomulikumaks see sinu jaoks muutub. Anna endale võimalus uskuda õnne, mida sa soovid saavutada ja õnnelikus leiab su ellu tee.

Inimesel on võime oma mõistusega päike välja tuua. Kõik on võimalik, kui sa usud, siis see juhtub. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles