Uuring: seks on vanemas eas meestele eluohtlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Michigani osariigi ülikoolis tehtud uuring näitab, et soliidses eas meestel on tihti seksides suurem oht südamehaigustele.

Uuring vaatles 2204 inimest, kelle vanus jäi vahemikku 57-85 aastat. Esimesed andmed pärinevad aastast 2005 ning samadelt inimestelt võeti tulemused ka viis aastat hiljem.

Et mõista, kuidas seks mõjutab südametegevust, mõõtsid teadlased osavõtjate vererõhku, pulssi ja vere plasmas sisalduva C-proteiini hulka. Lisaks võeti arvesse südamerabandusi ja lõpuks ka südamepuudulikkust. 

«Ootamatult avastasime, et seksides rohkem kui kord nädalas, on risk südameveresoonte haigustele vanemas eas meeste puhul kahekordne, võrreldes seksuaalselt mitteaktiivsete meestega,» ütles uuringu läbiviija Hui Liu pressiväljaandes. «Lisaks, meestel, kes seksi rohkem naudivad, on suurem oht südamehaigustele, kui nendel meestel, kes seksi niivõrd ei naudi.»

Naistel on aga vastupidi. Kõrges eas tihedalt seksimine vähendab naise ohtu kõrgele vererõhule ning südamerabandusele, infarktile ja ka südamepuudulikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles