Lugeja kirjutab: kui naljakas, et mõned naised lasevad mehel dikteerida, mida kanda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Postimehe ja Moekuulutaja lugejamängust võtab osa lugeja, kes ei pea õigeks arvamust, et tark naine laseb mehel ette kirjutada, mida tuleks omale selga panna.

«15 riideeset, mida mehed naiste seljas vihkavad.» «Milliseid riideid sooviksid mehed naiste seljas näha?» «Pane riided selga, plika!» - kommentaar ilusate neidude piltide all, kelle püksid on mõne mehe jaoks liiga lühikesed. «Kas sa oled nunn?» - mõnitused kenade naiste pitide all, kes tunnevad ennast kõige mugavamalt, kui katavad ennast kaelast jalatallani kinni. Selliseid näiteid on palju ja tekib iga päevaga juurde. Seetõttu on naljakas kuulda, kui keegi ütleb, et tark naine laseb mehel endale riided valida. Kas vahel ei ole tunne, et mehed tahavad liiga palju dikteerida seda, milline «päris» naine olema peaks?

Mina isiklikult ei ole kunagi pidanud oluliseks riietada ennast meeste jaoks. Mina riietan ennast enda jaoks, et ennast hästi tunda ja et näiteks tänaval oma juhuslikku peegeldust nähes saaksin endamisi mõelda: «Ma näen täna ikka väga kena välja!» Natuke riietan ennast ka teiste naiste jaoks, sest teised naised oskavad hinnata seda pingutust, mis läks kogu outfit’i kokkupanekuks. Loomulikult mulle meeldib ka see, kui mu mees sosistab mulle väljas olles kõrva, et ma näen seksikas välja. Aga ausalt öeldes arvab ta, et ma olen seksikas ka pühapäeva hommikul sassis juuste, kodusärgi ja välja veninud pükstega. Ja see ongi hea. 

Toimiva suhte üheks oluliseks tunnuseks on aus suhtlus. Kui mu elukaaslane ütleb mulle vahel: «Kuule, ära osta seda särki, see ei istu sul ilusti seljas,» siis ma kuulan teda. Samas ütlen teinekord mina: «Oleks aeg see särk kodusärgiks jätta, see on pisut liiga väsinud,» ja tema kuulab ka mind. Loomulikult ma mõistan teda, kui ta ikkagi soovib seda veidi kulunud särki väljaspool kodu kanda, sest see on tema lemmik ja ta tunneb selles ennast hästi. Kes olen mina keelama inimest, kes ennast hästi tunneb? Täpselt samasugune vabadus on meie suhtes ka minul: kui ma ikkagi tahan osta seda särki, mis tema sõnul mulle hästi ei sobinud, siis ma seda ka teen. See on ju iseenesest mõistetav. Kui mitu korda olete kuulnud ütlust, et suhtes ei tohi ennast ära kaotada? Ja kui naljakas on see, et osades suhetes lasevad naised siiski enda kaaslastel dikteerida, mida, kus ja millal võib kanda, sest muidu võib tagajärjeks olla tüli. Miks peaks hakkama üks mees sind muutma? Kas ta ei armunud sinusse sellisena, nagu sa enne olid? 

Siiski on iga suhte dünaamika erinev. Nii nagu on erinevaid naisi ja erinevaid mehi, on ka erinevaid arvamusi. Võib-olla laseb naine mehel riideid valida, sest viimasel on jumalik maitse ja naisel see puudub. Võib-olla on mõnes suhtes hoopis vastupidi ja naine valib rõivad nii endale kui mehele. Ükskõik milline status quo suhtes on, on kõige tähtsam, et Sina, naine, tunneksid ennast hästi ning jääksid truuks enda isiksusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles