Kuus näpunäidet nendele, kes vihkavad trenni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Vahel alustatakse trenniga ning lõpetatakse see peatselt, sest arengut pole kohe näha. Et muuta treeninguid kergemaks, on Oprah.com pannud kokku kuus näpunäidet.

1. Sea väiksemad eesmärgid

Head kavatsused võivad tihti viia ebarealistlike plaanideni. Kui sa valid kindla arvu päevi nädalas, millal teha trenni ning leiad selleks tegelikult rohkem päevi, siis võid enda üle uhkust tunda. Suuremate plaanidele alla jäädes võid sa tunda, et olukord on lootusetu. Seega on targem valida endale väiksem koormus.

2. Pea arvet

Treeningplaanide jagamine teistega paneb inimest rohkem pingutama, et avaldada endale ja teistele muljet. Seetõttu on hea, kui pead arvet oma treeningutundide ja -päevade kohta. 

3. Tahtejõud on oluline

Selleks, et inimesel oleks piisavalt tahtejõudu minna trenni, peaks treeningud planeerima päevadele, kus pole ees juba tahtejõudu nõudvat tegevust. Paljud tegevused, mis võtavad kaua aega, võivad vähendada inimese tahet tegeleda millegi kasulikuga.

4. Asi on kättevõtmises

Kui sa suudad iga päev alustada kas või mõnekümneminutise treeninguga, on tõenäolisem, et ka jätkad samas vaimus. Harjumuse tekkimine võtab aega ja kannatust, kuid ühel hetkel muutub treening enesestmõistetavaks.

5. Unusta ebaõnnestumine

Soovitatav on säilitada positiivset hoiakut. Kui suudad hoida pea püsti ja meele rõõmsa, ei paista tehtud vead enam katastroofina, vaid võtad neist õppust. See omakorda aitab jõuda enda seatud eesmärgini.

6. Säti treening oma elustiili järgi

Kui pead ennast osavõtlikuks isaks, siis organiseeri perekondlikke rattamatku. Kui oled aga loomaarmastaja, siis käi koeraga jooksmas. Selline lähenemine annab rohkem võimalusi treenida ning laseb inimesel jääda iseendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles