Kas majanduslik kitsikus muudab abielud tugevamaks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik partnerlusi, isiklikke või tööalaseid, toimib edukalt kui raha on laialt. Tulu näib vähendavad vaidluste teravust ning olgem ausad – ebakõla hind on liiga kõrge. Värske uuringu kohaselt pole aga majandussurutis abieludele tingimata purustavalt mõjunud.

Küsitlus hõlmas 1,197 abielus ameeriklast vanuses 18- kuni 45-aastat ning kolmandik osalenutest tunnistas, et majanduslangus on nende abielus raskusi tekitanud, vahendas Time. Samas leidis peaaegu sama arv inimesi, et kitsikus hoopis lähendas neid abikaasaga.

Umbes 38 protsenti jätsid kõrvale lahutuse mõtte, mida nad enne kriisi kaalusid. Põhjus võib olla abielupaari vanamoodsates põhimõtetes rikkuses ja vaesuses kokku hoida või pere esikohale seada. Teisalt võib asi lihtsalt selles olla, et lahutus ja elu pärast seda on majanduslikult suur löök.

Et lahutustega viivitatakse majanduslikel põhjusel, võib olla nii hea kui halb märk. Kui inimesed jõuavad õnneni, elades koos üle rasked ajad, on see parim neile, nende tervisele kui lastele. Kui kitsikuse tõttu muutub võimatu kodune olukord veelgi ohtlikumaks, ning sealt põgenemine veelgi raskemaks, võib sel olla aga väga tõsiseid – isegi traagilisi – tagajärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles