Poodidesse jõuavad uued mahlatooted

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa apelsininektar
Põltsamaa apelsininektar Foto: Põltsamaa

Eesti juhtiv joogivalmistaja Põltsamaa Felix laiendas mahlatoodete sortimenti ning tõi turule kolm uudistoodet: troopilise apelsini nektari, köögiviljamahla ja mustasõstra-õuna smuuti.

Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul suureneb ja areneb mahlatoodete tootmine Põltsamaal ning osa nendest arengutest on uue mahlatoodangu turule toomine.

«Valmistasime uue mahedama ja magusama maitsega troopilise apelsini nektari, mille tooraine on pärit Brasiiliast. Paljudele tarbijatele meeldib apelsini maitse, kuid nad soovivad magusamat ja kergemat varianti, sest tavaline apelsinimahl on nende jaoks liiga intensiivse maitsega,» kommenteeris Viilol. Tema sõnul on apelsini maitse Eesti mahlaturul endiselt kõige populaarsem ning uus kergelt joodav nektar on mõeldud kõigile apelsiniarmastajatele.

Uus Põltsamaa köögiviljamahl on loodud tarbijatele, kes otsivad tavapärasest tomatimahlast veidi maitsekamat ja rikkalikumat maitseelamust. «Pai smuutide sarjas on sarnane toode juba olemas ja see on leidnud väga kindla tarbijaskonna, nüüd valmistasime analoogse alternatiivi ka mahlasõpradele, kes otsivad tervislikke ja vähese kalorsusega tooteid,» lisas Viilol. Põltsamaa köögiviljamahl on valmistatud tomatimahlast, millele on lisatud porgandi- ja paprikapüree, basiilik, Cayenne’i pipar ning tilli ja küüslauk.

Pai smuutide sarja täiendati uue kodumaise mustasõstra-õuna smuutiga, mis on 100protsendilise mahlasisaldusega ning säilitusainete vaba. «Kasutasime uue maitse loomisel Eestis tuntuid ja armastatuid vilju ning tulemuseks on väga maitserikas, värskendav ja erksa mustsõstranüansiga smuuti,» kirjeldas Marek Viilol. Ühest mustasõstra-õuna smuuti pudelist saab 74 musta sõstart, 2 õuna ja 1 banaani. Kõik Pai smuutid valmistatakse ilma lisatud suhkruta.

Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all. Põltsamaa Felix on suuruselt teine eestimaine mahlatootja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles