Andres Maimik: üldiselt on eesti mees minu tüüpi - «suvatöll»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Maimik
Andres Maimik Foto: Jelena Rudi

Märtsis esilinastuva filmi «Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta» stsenarist-režissöör Andres Maimik leidis ajakirjale Mood antud usutluses kohalike meeste riietumist kommenteerides, et üldiselt on eesti mees tema tüüpi ehk, nagu ta ise ütles, «suvatöll».

Kui Maimiku arvates on Eestis mehi rõivastumise poolest igasugu tüüpi, siis enamik jäävad naiste varju: «Vanadel koolipiltidel on selgelt aru saada, kuidas tüdrukud puhkevad ja pakatavad eluootusest, kutid on aga kohmetud ja kandilised, oskamata ennast oma kehasse kuidagi ära paigutada.»

«Seepärast armastavad eesti tüdrukud vanemaid mehi vaadata, või hoopis itaalia poisse koju tuua,» leidis Maimik seose. Naiste riietuse kohta, ja mida nad ei peaks kandma, arvas filmimees järgmist: «Naine ei peaks kandma raskeid tsemendikotte või ülekaalulisi mehi, see võib tekitada songa või nikastada selga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles