Eestlased kulutasid Endomondo väljakutsega 2 miljonit kalorit ja «põletasid» üle 3500 burgeri

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Populaarses sportimiskeskkonnas Endomondo möödunud kuu jooksul toimunud Samsungi väljakutses läbisid eestimaalased kokku üle 31 000 kilomeetri ja «põletasid» 4000 ühise treeningtunniga üle 3550 burgeri.

Endomondo väljakutses said kaasa lüüa kõik huvilised omale meelepärast GPSi abil mõõdetavat liikumissporti tehes. Ainsaks tingimuseks oli, et kuu jooksul peab tegema vähemalt 12 treeningut ning üks treeningtsükkel peab kestma vähemalt 20 minutit ja olema kolm kilomeetrit pikk.

«Üheaegselt kolmes Balti riigis korraldatud väljakutses osales 269 eestimaalast, kes kokku läbisid teekonna, mis on võrdne jooksuga Tallinnast Aafrika lõunatippu Kaplinnas ja tagasi,» ütles Samsung Eesti juht Toomas Tiits. «Seejuures kulutati Endomondo andmetel kaks miljonit kalorit, mis võrdub tinglikult enam kui 3550 kahekordsest hamburgerist saadava energiaga.»

Väljakutse võitis üsna veenva edumaaga 190 korral sportinud Helen Talpsepp, kes märkis Endomondo lehel oma saavutuse kohta, et läbinisti autojuhina oli kuu jooksu sportides ligi 700 kilomeetri läbimine paras proovilepanek, kuid ta on oma tulemusega rahul, sest ühtlasi kaotas ta sellega 5 kilo.

Võistlejate motiveerimiseks kingiti kõige aktiivsemale liikujale Samsungi uus Gear Fit2 aktiivsusmonitor, kõigi osalejate vahel loositi välja juhtmevabad LEVEL Active kõrvaklapid.

Samsung esitas samalaadse väljakutse ka Lätis ja Leedus. Kokku läbiti Baltikumis ühe kuu jooksul enam kui 119 000 kilomeetrit ja põletati ligi 7 miljonit kalorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles