Räägime peenistest: milline on «normaalne» suurus?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Mõnele mehele on armastus sentimeetrite lahing. Aga uus uuring laseb paljudel meestel vabamalt hingata, isegi siis, kui nad krabavad joonlaua järele.

Meestel, kelle peenis on tavasuurusest lühem ei pea samuti muretsema, sest seksieksperdid on valmis ümber lükkama väidet «mida suurem, seda uhkem».

Aga kui suur on tavalisel mehel? Tavaline peenisepikkus erutunud olekus on 13,1 sentimeetrit, mitteerektreerunud peenis on keskmiselt aga 9,1 cm pikk. Need mõõtmed on tulnud Briti teadlastelt, kes uurisid 96 erinevat teadustööd, mis keskendusin meeste privaatosadele, eirates neist suuremat osa, kuna olid seotud erektsioonihäiretega.

Selleks analüüsiks rakendati 20 teadusuuringut, kus osales kokku 15 521 meest. Uuringus vaadeldud meeste vanused olid seinast seina, samuti oli esindajaid kõigi rasside hulgast.

«Uuring annab kinnitust sellele, milline on normaalse peenise suurus,» ütles uuringu läbiviija dr David Veale.

Ainuke asi, mis naistele meeldib, «on tavaliselt laius,» selgitas Veale NBC Newsile. «Põhjus on lihtne: kõige tundlikum osa naise vagiina juures on väljaspool.»

Teadusuuringu eesmärgiks on tõestada, et mehe riista suurus ei ole kuidagi seotud maksimaalse naudinguga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles