Vaata, kuidas kanda coatigani ehk mantelkampsunit

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olgugi, et sõna coatigan (inglisekeelsetest sõnadest coat + cardigan) ei pruugi esmapilgul tuttav ette tulla, on Eesti linnade tänavatel aina rohkem näha neid mugavaid ja soojust kiirgavaid kampsunmantleid, mis tegumoe poolest ülerõivad, materjali poolest aga kudumid. Ivo Nikkolo disainer Britta Laumets soovitab coatigani kanda nii sooja pealisjakina, kui ka keha kallistava kihina mantli all.

«Muutlike sügisilmade puhul on coatigan üks parimaid sügisleide, sest selle mugava riideeseme abil saab luua erinevaid põnevaid ja ootamatuid rõivakomplekte. Lisaks on kihiliselt riietumine hooaja üks olulisemaid märksõnu,» annab Ivo Nikkolo disainer Britta Laumets nõu.  

Coatigan ehk mantelkampsun / Peeter Rästa
Coatigan ehk mantelkampsun / Peeter Rästa Foto: Ivo Nikkolo

Britta Laumets soovitab investeerida kvaliteetsest materjalist coatigani, sest tegemist on tõeliselt ajatu moeesemega, mis on tulnud, et jääda. «Coatigan sobib imehästi nii kleidi ja kontsadega kui ka teksade ja tennistega, aga ka viigipükste ja klassikalise triiksärgiga,» kirjeldab Laumets coatigani stiliseerimisvõimalusi ja lisab, et iseäranis efektne on sel sügisel sobitada coatigan eriti laiade pükstega, mis loob hetkega 70ndatest inspireeritud stiilse looki. 

Coatigan ehk mantelkampsun / Peeter Rästa
Coatigan ehk mantelkampsun / Peeter Rästa Foto: Ivo Nikkolo

Hooletu elegantsiga rippuvad moeehted ning korralik kübar raamivad sügisese välimuse praktiliseks ja moodsaks tervikuks, millega on hea väisata kontorit või võtta ette jalutuskäiku sügisvärvilises pargis.

Coatigan ehk mantelkampsun / Peeter Rästa
Coatigan ehk mantelkampsun / Peeter Rästa Foto: Ivo Nikkolo

Materjalidest soovitab Britta Laumets eelistada villa ja alpaka-segudega coatigane. «Ühelt poolt muudavad naturaalsed villakiud coatigani kergeks riidesemeks, mis mahub hõlpsasti kotti ja mida on kerge kaasas kanda. Teisalt on naturaalse materjali koostisega coatigan mõnusalt soe,» lisab Britta Laumets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles