Uuring: keskmise ameeriklanna rõivasuurus on 16

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Uus uuring peaks avama moetööstuse silmad ja kummutama üldise arvamuse keskmise või normaalses suuruses naiste kohta. 

Ameerika ajakiri «International Journal of Fashion Design, Technology and Education» avaldas hiljuti tehtud uuringus, et keskmine ameeriklanna on suuruses 16 kuni 18, mis on Euroopas 46, vahendab goodhousekeeping.com. Kümne aasta tagune statistika näitas, et ameerika naised olid keskmisel numbri võrra väiksemad ehk 14.

Uuringus osales 5500 ameeriklannat, kes olid vanemad kui kakskümmend eluaastat. Lisaks leiti, et viimase 21 aasta jooksul on ameerika naiste keskkoht suurenenud 6,6 cm võrra.

Teadlased selgitasid, et see on äärmiselt oluline ja vajalik informatsioon eriti rõivatootjatele ja moetööstusele ning naistele üldiselt. Nad loodavad, et naised näevad, et normaalne suurus on suurem, kui nad arvasid. Loodetavasti annab see moetööstusele märku, et oleks aeg hakata riideid ka suuremates suurustes tootma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles