Kuus asja, mida sa ei teadnud silmside kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Öeldakse, et silmad on hinge peegel ja me arvame, et silmside on hea asi. Tegelikult võivad inimese silmad paljastada tema kohta rohkem informatsiooni, kui ta esialgu plaanis välja näidata. 

Silmade kaudu saab inimese kohta lisainformatsiooni ja sugugi mitte kõik sellest ei pruugi olla positiivne, vahendab mnn.com. Järgmine kord, kui sa kellegagi silmast silma vestlust pead, siis tuleta meelde neid asju. 

  1. Liiga pikk silmside on halb. Lapsena õpetati et, kui sa kellegagi räägid, siis viisakas on talle otsa vaadata. Samas liiga pikk silmside võib olla märk sellest, et sa proovid vestluspartnerit hirmutada või vestlust domineerida. Keskmiselt soovitatakse teisele otsa vaadata 3,3 sekundit, pikemalt on juba natukene imelik.
  2. Inimesed ei suuda valetamist varjata.  Tavaliselt on nii, et inimesed üritavad varjata valetamist sellega, et nad vaatavad sügavalt oma vestluspartnerile silma nagu nad tahaks teda veenda selles, mida nad räägivad. See on laialdaselt levinud petmise tunnus.
  3. Meie pupillid on suuremad, kui me millestki huvitatud oleme. Nii saad kontrollida, kas inimene on sinust või sellest, mida sa räägid, üldse huvitatud või ta ainult teeskleb huvi.
  4. Tihe pilgutamine võib tähendada, et ta on sinust huvitatud. Keskmiselt pilgutab inimene 15 kuni 20 korda minutis. Kui sa märkad, et keegi pilgutab rohkem, kui on normaalne, siis võib see tähendada seda, et ta on sinust huvitatud. Pilgutamine on ju üks viis, kuidas flirtida.
  5. Mõnes riigis on silmategemine solvav. Ameerikas tähendab üksteisele silmategemine seda, et kahe inimese vahel on saladusi või seda, et keegi teeb nalja. Hiinas on see lihtsalt solvav.
  6. Selle järgi, kuhu inimene vaatab, on võimalik kindlaks teha, mida ta mõtleb. Tavaliselt on nii et, kui inimene vaatab vasakule, siis ta üritab midagi minevikust meenutada, et sellest rääkida. Kui inimene vaatab rääkimise ajal rohkem paremale, siis see tähendab seda, et ta üritab juttu välja mõelda. Kusjuures vasakukäelistel on vastupidi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles