Palju õnne! LGBT info- ja tegevuskeskus tähistab viiendat sünnipäeva

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Täna tähistab viiendat sünnipäeva Eesti ainus info- ja tegevuskeskus, mis on pühendatud seksuaalse ja sooidentiteedi teemadele.

«Paljud lesbid, geid, biseksuaalsed ja transsoolised inimesed ei saa kahjuks tööl, kodus või avalikus sfääris iseendaks jääda,» ütleb OMA Keskuse juhataja Kristel Rannaääre. «OMA Keskus pakub turvalist keskkonda, kus õppida iseennast tundma ja mõistma ning saada tuge teiste kogemustest. Meile on väga oluline, et inimesed ei jääks oma küsimuste ja muredega üksi.»

«Läbi erinevate lugude jagamise saame anda lapsevanematele laiema ja adekvaatsema pildi sellest, millega oma lapse puhul arvestada ning kuidas talle ja lähedastele toeks olla,» lisab ta.

OMA Keskust haldab Eesti LGBT Ühing ja see avati 2011. aastal. OMA Keskus pakub LGBT inimestele, nende lähedastele, õpetajatele ning noorsoo- ja sotsiaaltöötajatele kogemuste põhist nõustamist, psühholoogilist ja juriidilist abi, koolitusi, õppematerjale, üritusi ja raamatukogu. Keskuses kohtuvad regulaarselt noortele, samast soost vanematega peredele, transsoolistele inimestele ja geikristlastele loodud toetusgrupid. Viie aasta jooksul on OMA Keskusest saanud abi ligi 1000 inimest.

OMA Keskusesse on oodatud kõik üksteist austavad inimesed, olenemata soost, seksuaalsest orientatsioonist, rahvusest, vanusest ja kuuluvusest. Keskuse tegevusega saab tutvuda Eesti LGBT Ühingu kodulehel. Inimeste abistamist LGBT teemadel saab toetada siin.

Foto: Eesti LGBT Ühing / www.lgbt.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles