Teadlased selgitavad: tegelik põhjus, miks naistele jobud meeldivad (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sa oled arvamusel, et jobud saavad alati esimesena löögile, siis sa arvad õigesti.

Värske Austria uurimus tõestab, et naised on rohkem huvitatud kohtingutest meestega, kes on isekad, edastab Men’s Health.

Tegelikut on see enesekindlus, mitte isekus, mis naisi köidab. Uuringu käigus hinnati meeste iseloomu ning saadeti nad pärast seda kiirkohtingule. Pärast igat kohtingut avaldasid naised arvamust, kellega kohatud meestest nad uuesti kohtuksid.

Naised olid suurema tõenäosusega nõus kohtuma uuesti meestega, kellel oli egoistlik iseloom ning kes tahtsid olla tähelepanu keskpunktis. Meestega, kellel see puudus, ei nähtud potentsiaali uuesti kohtumiseks.

Lähemal uurimisel aga selgus, et naisi köidab rohkem meeste seltsivus, mitte isekus ega enesekesksus. Isekad inimesed jätavad algselt parema mulje just oma seltsivuse tõttu. Seetõttu võivad nad tunduda ligitõmbavad, eriti kui suhtlus on alles algstaadiumis.

Aga olge mureta, sest Saksamaal ilmunud uurimus näitab, et isekad inimesed muutuvad vähem atraktiivsemaks, kui tegu on pikema suhtega. Aja möödudes paljastuvad nende enesekesksus ja liigne võimukus. Nii et tasub ära unustada uskumus, et nice guys finish last ja et naised eelistavad ainult pahasid poisse. Pigem tuleb harjutada, kuidas olla rohkem seltsiv ja enesekindel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles