Neli sammu, kuidas intiimsus suhtesse tagasi tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Võib olla mitmeid põhjuseid, miks suhtest intiimsus kaduma on läinud, aga kui intiimsus puudub, siis suhe peagi hävib. Mida teha?

AskMen küsis nõu psühhoterapeut Mary Jo Rapinilt, mida teha, et suhe rööbastele tagasi saada.

1. Vaata endasse!

Kui tabad end käitumast kallimaga samamoodi, nagu käituksid sõbraga, siis on see esimene märk, et midagi tuleb muuta. Rapini väidab, et terviseprobleemid nagu kõrge vererõhk, diabeet, ülekaalulisus ja hormoonide tasakaalutus võivad suhtes tekitada seksuaalseid probleeme. Pole kerge endale tunnistada, et oled masenduses või väsinud seksimisest, kuid see on piisav põhjendus seksist loobuda.

2. Pühenda oma aega suhtele.

Tee muutusi oma töös ja võta käsile enda eluviis. Kui olete justkui kaks laeva, kes vaid viivuks üksteisest mööduvad, siis hakkad end peagi tundma üksikuna ning enda partnerist eraldatuna. Sellele probleemile on tõestatud lahendus: seksigraafik! Plaanige igal nädalal üks päev intiimsuseks. Kui omavaheline aeg on plaanitud kindlale ajale, siis see ka toimub.

3. Pühendu igapäevasele romantikale.

Puudutus on suhtes iga päev vajalik, sest see lähendab sind partneriga. Väiksed asjad nagu suudlus hommikul enne tööleminekut ja käte põimimine filmi vaadates annavad suure võimaluse seksi naasmisele suhtesse. Intiimsuseta suhte peamiseks põhjuseks on see, kui probleemile lahendust enam ei otsita. Isegi väikesed pingutused võivad suhte kuristikust välja tuua.

4. Räägi kellelegi probleemist.

Ei tohiks karta terapeute, sest nende töö on aidata paaridel saada säde tagasi. Olgu see siis probleemidest rääkimine, nippide andmine või isegi meditsiiniliste lahenduste pakkumine. Eksperdid saavad anda sulle ja sinu partnerile praktilise viisi parandada teie suhet viisidel, mille peale ise ei tule.

Peamine on jääda positiivseks ja meelde jätta, et suuremale osale probleemidest on lahendus olemas. Kui suudad jääda kindlaks nendele neljale sammule, siis on peagi intiimsus teie suhtes tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles