KKKK ehk kordumakippuvad küsimused kiirkohtingute korraldajatele

Liisa Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas sina teadsid, et ka Eestis on võimalik osa võtta lõbusast ja põnevast kiirkohtinguüritusest? Aga millega täpsemalt tegu? Korraldajad selgitavad.

Kui 2013. aastal Eesti parimaid õpilasfirmasid välja kuulutama hakati, istusin lennuki hädamaandumise asendis. Silme eest jooksis läbi kogu töö ja vaev, mis me tüdrukutega oma kiirkohtinguid korraldavasse ettevõttesse KELM pannud olime. Meie üritustelt käis vähem kui aastaga läbi ligi 300 inimest. Need, kes meisse alguses ei uskunud, tahtsid lõpuks ise meie üritustele tulla. Kui enne olid kiirkohtingud Eestis harv nähtus, siis meie populariseerisime need ning meie järel hakati korraldama ka teisi üritusi. Õpilasfirmade võistlusel võitsime Eestis 3. koha.

Nüüd, kolm aastat hiljem korraldame 24. septembril kiirkohtingu kuni 26-aastastele tudengitele. Üritus toimub Tallinna Tudengipäevade raames ning abiks on meil Suhted24. Saladusena mainin, et meil on kohti veel üle. Registreeruda saab aadressil http://www.kiirkohting.ee/. Kiirkohtingutest huvitatud või niisama huvilised küsivad meilt kiirkohtingute kohta väga toredaid küsimusi. Seega mõtlesime, et miks mitte neile korralikult vastata.

1. Mis on kiirkohting?

Kiirkohting on tutvumisüritus, kus kohtuvad 10 naist ja 10 meest. Igal paaril on viis minutit suhtlemiseks. Seejärel tõusevad mehed püsti ja liiguvad järgmise laua juurde. Selguse säilitamiseks on igal mehel rinnasilt numbriga ning naistel lauanumber. Iga vestluspartneri kohta on võimalik teha märkmeid (nimi ja iseloomustavad küljed). Kui kaks inimest üksteist valivad, siis kontaktandmeid vahendab hiljem e-posti teel korraldaja.

2. Kas mõni paar on pärast kiirkohtingut päriselt ka kokku jäänud?

Väga paljud paarid valivad üksteist kiirkohtingu ajal ja väga paljud lähevad vähemalt teisele kohtingule. Seda, kui paljud kokku jäänud on, me päris täpselt ei tea. Meil on andmed umbes 20 inimese saatuse kohta ja teame, et üks paar kolis kokku.

3. Kuidas inimesed kiirkohtingu olukorras käituvad?

Kiirkohtingul käitutakse ikka nii nagu muidu ka tavaliselt teiste inimestega vesteldes. Kõige tähtsam ongi, et sa oleksid sina ise ning võtaksid asja rahulikult. Närveerida ei ole absoluutselt vaja.

4. Millised kohad enne täis saavad – naiste või meeste omad? Kui vanad on tavaliselt osalejad?

Kõige rohkem osales meie üritustel just 18-26-aastaseid inimesi. Kõige kiiremini täituvad tavaliselt meeste kohad.

5. Mida kiirkohtingult oodata?

Kiirkohtingult võib oodata uusi ja toredaid tutvusi. Midagi ei tasu karta, sest tavaliselt lahkuvad osalejad hea tujuga ja naeratus näol.

6. Kas kiirkohtingule võib ka niisama uute inimestega tutvuma tulla või peab tingimata midagi tõsisemat otsima?

Kindlasti võib! Lihtsalt ürituse järgselt saava üksteise kontaktandmed need inimesed, kes üksteist valivad.

7. Viis minutit on lühike aeg. Kas sellest ikka piisab?

Meie kogemus on, et viis minutit on täpselt piisav aeg inimesest mingisuguse aimduse saamiseks. Osalejad on öelnud, et see ongi täpselt paras aeg.

Kas sul on küsimusi kiirkohtingute kohta? Kirjuta need kommentaaridesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles