Kuidas teha jäätist ainult ühest koostisosast?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanijäätis.
Banaanijäätis. Foto: SCANPIX

Üllatus-üllatus, aga jäätist saab tõesti teha ka ainult ühest koostisosast, banaanist! Banaanijäätis on pehme ja kreemjas ning selle valmistamine on imelihtne.

Vaja läheb:

  • 6 küpset banaani
  • Külmutuskotte või plastkarpi
  • Köögikombaini või blenderit
  • Suurt plastkarpi

Valmistamine

Tükelda banaanid väikesteks juppideks ja pane külmutuskoti või plastkarbiga sügavkülmikusse. Piisab ka mõnest tunnist, kuid parima jäätise saab siis, kui banaan on külmas olnud vähemalt 8 tundi. 

Võta banaanitükid välja ja lase kergelt sulada. Seejärel aseta blenderisse või köögikombaini ja purusta seni, kuni tekib ühtlaselt kreemjas segu. Vahepeal tuleb masin peatada ja banaanitükke alla vajutada. Jäätis hakkab valmis saama, kui see muutub valgemaks.

Kui tahad, et su banaanijäätis oleks serveerimisel pehme, võid kohe sööma asuda. Kui eelistad kõvemat jäätist, vala jäätis lastkarpi ja pane tagasi sügavkülmikusse. Banaanijäätis säilib sügavkülmikus mitu kuud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles