Kuus stiilireeglit, mida vallalisena järgida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suures plaanis on kahte tüüpi inimesi – need, kes usuvad, et väljanägemine on esmatähtis ning teised, kes viskavad hommikul pikemalt mõtlemata esimese ettejuhtuva särgi selga.

Kas suudad ära arvata, kummal poolel on rohkem vallalisi? Your Tango tõdes, et leidub küll käputäis õnnelikke, kes ei hooli vähimatki, mis mulje nad teistele jätavad, kuid suudavad ikkagi alati suurepärased välja näha – ning partneri leida –, kuid ülejäänute puhul loeb välimus palju.

Kohtinguetapis ei saa riietumist ja enese eest hoolitsemist alahinnata. Need tegurid koos kehakeele, hääle ja etiketiga võivad romantikat äratada või rikkuda. Tänu «haloefektile», kus juhttunnus varjutab kõik ülejäänu, kaldume eeldama, et hästi rõivastuv inimene on targem, kenam ja edukam kui tema lohakas sookaaslane.

Loomulikult on välimuse nimel pingutavatel vallalistel kohtingumängudes eelis, kuid hea mulje jätmiseks ei pea olema moehull. Värvide ja isikupäraste elementide kasutamine on väga tore, kuid kellegi erilise tähelepanu võitmiseks piisab, kui järgnevaid nippe proovida.

Hoia end vormis ja kanna parajaid rõivaid

Mehe tähelepanu võitmiseks ei pea sa nullsuuruses olema, vaid tervisliku kehakaalu säilitama. Kanna enda figuurile vastavaid rõivaid, mitte lohmakaid ega liiga kitsaid. Kui sa pole kindel, kuidas enda kehatüübile sobivalt riietuda, lehitse moeajakirju. Parajad rõivad peaksid aga kindlasti ka vanusele kohased olema.

Pööra tähelepanu materjalidele ja mustritele

Stilist Julie Rath julgustab enda kliente alati mõtlema, millest kindlad riideesemed kõnelevad. Jämedakoelise kanga – näiteks kudumite ja seemisnaha – kandmine pehmendab üldmuljet ja jätab sinust avatud mulje ning kumerate joontega rõivad ja trükk saadavad sõnumi, et oled suhtlusaldis ja sõbralik. Kumerusi võib leiduda nii rõivaeseme mustris kui vormis.

Kaunis soeng iga päev

Võta appi stilist ja vali juukselõikus, mis sobib sinu näojoonte ja iseloomuga. Jälgi, et soeng poleks möödunud sajandist. Et lõikust säilitada, külasta juuksurit iga kuue kuni kaheksa nädala tagant. Vali loomulik ja elav juuksevärv, mis poleks sinu nahatooni kohta liiga tugev. Kui sa muud ei tee, siis väldi vähemalt väljakasvanud juuksevärvi.

Hoolitse naha eest

Niisuta ja veelkord niisuta! Sinu nahk ei tohiks välja näha oranž: lisaks päevitamise piiramisele peaksid ka võimalikult vähe meiki kasutama. Rusikareegel on see, et rõhuta kas huuli või silmi, kuid mitte kunagi mõlemat korraga.

Ära muutu väikeste asjade suhtes laisaks

Vähese aja ja vaevaga võid teha väikeseid parandusi, millel on märgatavad tulemused. Näiteks, kui su hambad on kollakad, võid kasutada valgendusribasid ja vältida sellega hambaarstivisiiti.

Kui küünelakk kipub kiiresti maha kooruma, võid proovida geelküüsi, mis püsivad nädalaid. Ära vaid lase pisiasjadel, nagu topiline mantel, kulunud kingad või puuduv pluusinööp, üldmuljet rikkuda.

Eelkõige ole enesekindel ja uhke

Seisa sirgelt ja kasuta kutsuvat kehakeelt. Ilmtingimata naerata! Kui näed hea välja (ja seda tead), tunned end paremini ning kiirgad siirast enesekindlust ja positiivset energiat. Usu ise, et oled võluv ning oled seda iga vallalise mehe jaoks, kellele tahad muljet avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles