Mida osta ja mida mitte osta kiirmoekettidest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BFA/Julien Boudet/BFA/Sipa USA

Kiirmoekettidest leiab alati kõige viimase moe järgi tehtud rõivaid. Mitte kõikide ostetud riietega ei taha me pärast ühte hooaega käia, mis tähendab seda, et need jäävad mõttetult kappi seisma. Kuidas osta targalt?

Siin on kiire ülevaade asjadest, mida tasub ja mida ei tasu kiirmoekettidest osta, vahendab PureWow.

OSTA

  • Riideesemed, mida kliendid kiidavad. Vaata poe kodulehelt, millist tagasisidet on teised soovitud tootele andnud. Inimesed on tavaliselt üsna ausad, kui asi puudutab riiete kvaliteeti.
  • Seemisnahast tooted. Võltsnahk on kaugel ära tuntav, aga käsitsi tehtud seemisnahast tooteid ei erine peaaegu üldse poest pakutavast seemisnahast toodetest. Lisaks on see taskukohasem ja seda on lihtsam puhastada.
  • Neutraalset värvi riideid. Vastupidiselt kirgastele toonidele, mis võivad mõjuda odavalt ja natukene maitsetult, on neutraalseid toone võimalik kanda igal hooajal. Lisaks on neid lihtsam pesta, sest odavad ja väga kirkad riided võivad mõne pesuga tuhmiks muutuda.
  • Masinpesu kannatavad riided. Nii on sul võimalik raha säästa, kui sa ei pea selleks eraldi keemilisse puhastusse minema, vaid saad ise kodus riideid pesta.

ÄRA OSTA

  • Klassikalised riideesemed, mida sa saad igal hooajal kanda. Näiteks valge t-särk või kõrge värvliga teksad, mida sa kannad vähemalt kord nädalas, võiksid olla kvaliteetsed, sest sa tahad, et need peaksid kaua vastu. Samamoodi pliiatsseelik või mõni korralik pintsak võiksid olla kvaliteetsed.
  • Ükskõik mida, millel on puuduv nööp, kinnikiilunud lukk või rebenenud õmblus. Selleks, et neid asju parandada kulutad sa rohkem aega ja raha, kui need tegelikult väärt on.
  • Järele tehtud disainerriided. Miks? Sest need ei ole identsed. Järele tehtud asju on kerge märgata, sest need ei ole käsitsitehtud ja kvaliteetsed. Selle asemel võid osta mingit stiili järgivaid tooteid, aga mitte üks ühele järele tehtud rõivaid, et vältida piinlikke situatsioone, kui keegi küsib, kas see on päris või võlts.
  • Riideid erilisteks sündmusteks. Tõenäosus on, et sa leiad peolt veel kellegi, kellel on samasugune asi seljas. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles