Teresa Mängel: vabandage väga, aga keskmine eestlane on omadega väga puntras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teresa Mängel
Teresa Mängel Foto: Erakogu

Taevas ja Maa keskuse üks loojatest Teresa Mängel räägib, miks inimesed nende koolitustel käivad ja mida sealt otsivad.

Millised on need reaalsed võidud, mida tavaline inimene sellistelt kursustelt saab?

Kursusel käijate seas rohkem kui pooled on pereinimesed ja võidu nimi ongi neile — lihtne elada. Mul on kerge, mul ei ole probleeme, ma tean, kuidas maailma süsteemid töötavad ja mul ei ole pretensioone. Inimestele tuleb rahulolutunne, kõik, mis toimub, on lihtsamini mõistetav.

Kui puntras keskmine eestlane täna on?

Vabandage väga, aga väga puntras.

Millised need peamised probleemid meie ühiskonnas on? 

Suhteprobleemid oma lähedastega, oma abikaasa, laste, oma vanematega, töökaaslastega. Suhteprobleemid tekivad ülisuurest egost, meil on kogu aeg pretensioonid, sest me ei tea, kuidas asjad toimivad, see ajab inimesed täiesti umbe.

Kas on ka mingeid koduseid tehnikaid, kuidas olla lihtsalt õnnelik inimene iga päev?

Püüa maailma mõista, kuidas see töötab, ära mõista kohe hukka. Ära suhtu asjadesse eelarvamustega, ära kasuta oma viha, mõtle oma, mitte teiste seisukohalt, ära sekku teiste ellu. Need on kõige lihtsamad variandid — ela ise oma elu. Aga kursustel me õpime kõigepealt Universumi reegleid. Lihtne näide on see, et igal pool on oma seadused ja reeglid. Ületad kiirust, saad trahvi. Lähed varastama, pannakse vangi. Seadused on selleks, et oleks distsipliin ja kord. Universumis on ka omad seadused ja seal ei tohi inimeste vaba tahte seaduse vastu eksida. Minu õpilaste seas on palju võimekaid inimesi, aga sellest võimekusest on väga vähe abi, kui sa ei tea reegleid. Võid olla väga tugeva intuitsioonitunnetusega, aga teha palju kurja, kogemata.

Millised on Universumi seadused ja reeglid, mida võiksid kõik teada?

Ära ela teiste elu. Lihtne näide: läheb inimene tervendaja juurde ja ütleb, et mul mees joob, tee midagi. Või mu tütrel on haigus, tee ta terveks. Aga tal ei ole õigust otsustada oma mehe ja oma lapse eest. See on kõige karjuvam reeglite rikkumine. Minule näiteks ei meeldiks, et mu ema minu eest otsustaks, ma tahan elada oma elu. Teistelt inimestelt haiguste äravõtmises on ka suur reeglite posu, mis me kõigepealt ära õpime. Meil on palju vahvaid ja võimekaid tervendajaid, kel juuksed langevad välja, hambad kukuvad suust, kopsud on kinni — ta on võimekas, aga ei suuda raha teenida ega enda eest hoolitseda. Kus konks on? Jah, ta on võimekas, aga ta tõmbab kõik enda sisse. Ta tegeleb teiste inimeste karmadesse sekkumise, teiste elude elamisega — selle eest saab karistada! Kui sa lähed kellegi teise koju, tema käest küsimata käid tema kapid ja sahtlid läbi, siis on see ju rööv!

Mis on lisaks Univesumi seadustele veel sellised põhifookused, teemad, mida teie kursustel meelde tuletatakse?

Hästi palju enese, oma keha korda tegemist, et sa poleks haige, et sa ei tõmbaks sisse võõraid energiaid, et sul oleks elus motivatsioon, et elu oleks lihtne — nendele pühendame palju aega. Energiakehadele, ümbritsevatele inimestele, kes on probleemides ega tea, kuidas sellest välja tulla — me oleme sotsiaalses kekskonnas, meil on sotsiaalsed lepped, me oleme inimesed siin Maa peal ja me peame kõige sellega arvestama. Neid asju on väga palju. Esimene aste, kus on palju reegleid, selle kohta öeldakse sageli, et selles pole midagi uut. Polegi. Aga need on asjad, mida sa ei kasuta, sest arvad, et neid pole vaja. Me ei õpigi midagi uut, seda kõike me juba teame, see on meenutamine. Aga me õpime, kuidas neid asju rakendada niimoodi, et nad teenivad sinu isiklikku elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles