Puust ja punaseks: kuidas sügisega toime tulla?

Eneli Rahula
, rändaja, jumestaja ja blogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Suvi hakkab oma päikesekiiri ja soojust kokku pakkima ning on viimane aeg panna enda vaim valmis kargeks sügiseks! Kirjapandud nipid ei garanteeri, et sügis muutub kuidagi paremaks, kuid vähemalt veidi aitavad ehk läheneva pimedusega hakkama saada. Sügis on suurepärane aeg pöörata elus uus leht, võtta aega iseendale, heale seltskonnale, olla töökas, või lihtsalt nautida prõksuvat tuld sumedas sügisõhtus. 

Loo endale rutiin

Üldjuhul töötab inimese vaim ja keha paremini, kui on teada, mis on ees ootamas. Kindlatel kellaaegadel magama minemine, ärkamine, söömine või mingite muude toimetuste tegemine on omamoodi verstapostiks. Alguses võib rutiini sisse elamine olla raske, kuid edasi läheb kergemini ning märkad, et enesetunne on parem ja energiat rohkem!

Unista

Palju lihtsam on hommikul üles ärgata või ebameeldiv töö kiiremini ära teha, kui on olemas siht, mille poole püüelda. Mõne inimese jaoks on motiveerivamaks suurelt unistamine, kuid vahel piisab ka millestki väiksemast. Kodu koristamise eest võib lubada endale mõnusa filmiõhtu või kaks kuud treeningkava järgimist tähendab lõõgastavat nädalavahetust spaas, kas ei kõla mitte hästi? Lisaks enda motiveerimisele proovi seda ka teiste lähedaste peal praktiseerida, koos on vahvam ja töö saab hulga kiiremini tehtud!

Vabane üleliigsest

Kas oled kuulnud ütlust, mida vähem on inimesel asju, seda vabam on hing? Sügis on suurpuhastuseks just õige aeg! Sorteeri enda riided, jalanõud ning kapid ja vii kõik kasutult seisev kraam taaskasutusse, sest ehk vajab keegi teine seda hoopis rohkem! Inimestel on komme sügisel kõike koguda ja hoiustada, kuid püüa piirduda sel aastal vaid moosi- ja mahlapurkidega. Ei ole tarvis kümmet paari villaseid sokke ning kui lemmikteksad ei ole jalga jõudnud, siis on aeg neist loobuda!

Ole sotsiaalne ja suhtle

Inimesed õpivad ja arenevad kõige kiiremini üldjuhul teiste omasugustega suheldes ning koos töötades. Tuleta meelde mõni vana oskus, huvi või alusta millegi täiesti uuega, leia endale miski, mis paneks silma särama ja inspireeriks! Sügisel alustavad taas erinevad treeningud, õpitoad ning huvialaringid, nüüd on õige aeg võtta end kokku ja proovida midagi, mis hoiaks vaimu erksana! Just teistega koos tegutsemine võib teha päeva rõõmsamaks, vahel piisab ka juhusliku naeratuse jagamisest poes või vanaema kallistamist.

Naudi iseenda seltskonda

Mõtiskle oma mõtteid, kuula ennast ning tee midagi, mis on just sinu meelte jaoks kõige kirgastavam. Haara põnev raamat, süüta küünlad ning pane jooksma vannivesi! Väikesed detailid on need, mis loevad kõige enam, eriti kargel päeval, mil kulub maksimaalne poputus ära. Püüa igas päevas leida veidike aega iseendale, sest just need olulised minutid tagavad nii sinu vaimse kui ka füüsilise heaolu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles