Kassiaasta horoskoop 2011

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rott
1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Kassiaasta toob sulle mitmekülgseid uusi võimalusi. Huvitavat on palju, kuid pead endale aru andma, et aega ja energiat pole sul lõpmatul hulgal – sa ei jõua kõigega tegeleda ka parima tahtmise juures. Oluline on teha õiged valikud.

Pead suutma otsustada, mis on sulle vajalik, mis ebaoluline. Kui liiga palju korraga ette võtad, ei jõua sa õieti midagi korralikult teha. Keskendu sellele, mis on sinu jaoks kõige tähtsam.

Karjäär: Ära tee rutakaid otsuseid. Kui tunned, et oled praegusest tööst tüdinenud ja vajad uusi väljakutseid, siis võid küll tegevusala vahetada, aga igal juhul tuleb sellist sammu väga põhjalikult planeerida. Lähtu sellest, kuhu poole süda veab – uut tööd otsides ei ole palk pooltki nii tähtis kui see, et töö sinu jaoks huvitav ja nauditav oleks.

Oled kohanemis- ja arenemisvõimeline ning suhtlemisaldis, mistõttu saad hakkama väga erinevates oludes. Hea tahtmise juures annab huvialast sissetulekuallika kujundada, seejuures tuleb sul aga olla kannatlik ja arvestada vajadusega varasemast kokkuhoidlikumalt elada.

Suhted: Eriti olulised on suhted pere ja sugulastega, ka sõpradega lävimiseks tasub aega leida. Hoia ja aita oma lähedasi, siis on nemadki sulle toeks. Oma muresid ja mõtteid ei tasu ainult endale hoida, suhtle avatumalt. Su ümber on inimesi, kes on valmis sind hüva nõuga aitama ja raskel hetkel tuge pakkuma.

Pühvel
1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Sa pole ehk loomult kõige seiklushimulisem, seetõttu peaksid end nüüd häälestama muudatustele julgelt vastu minema. Üks, mis kindel – su elu muutub küllaltki palju. Pole mingit mõtet minevikku taga nutta ja kõige olemasoleva külge klammerduda – see, mis ees, on veelgi parem.

Seda aga ainult juhul, kui oled valmis elule vastu minema ja oma võimalused ära kasutama. Ära ole liiga enesekriitiline – sa suudad vägagi palju!

Karjäär: Lihtsam on neil Pühvlitel, kes juba hea mitu aastat samal kohal töötanud. Oled jõudnud oma töökust ja pühendumust tõestada ning nüüd saab su vaev tõenäoliselt tasutud. Kui sulle pakutakse võimalust karjääriredelil ülespoole liikuda, haara sellest kinni.

Vastutus ja töökoormus küll suureneb, samas aga kasvab ka teiste lugupidamine sinu vastu ning sissetulekki kasvab. Sellegipoolest tuleb rahaga väga hoolikalt ümber käia. Raha välja laenamine on kassiaastal küllaltki suure riskiga seotud.

Suhted: Tasub palju seltskonnas liikuda, uusi tutvusi luua. Ära ole liiga kriitiline, aktsepteeri inimeste erinevusi. Ühised huvid viivad sind kokku mitmete toredate inimestega, kindlasti tekib uusi sõpru, sõprusest võib aga omakorda areneda armastus.

Armastus võib isegi korduvalt ereda leegiga lahvatada ja taas hääbuda – võimalik, et leiad sel aastal selle päris õige inimese, aga temani jõudmiseks tuleb läbida suhtekeerdkäike.

Tiiger
1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Järske muudatusi praegu enam teha ei tasu. Eelmine – tiigriaasta – oli sinu jaoks oluline, küllap alustasid siis nii mõndagi uut ja seadsid kõrgeid sihte. Praegu tuleks siis alustatut jätkata ning mitte kalduda kõrvale valitud teelt. Pead suutma ennast kontrollida.

Emotsionaalse inimesena võid kergesti kannatuse kaotada ja tehtule käega lüüa, see aga poleks nüüd sugugi mõttekas. Väga oluline on tervise eest korralikult hoolt kanda.

Karjäär: Kiirustada ei tasu. Liigu mõõdukas tempos ja kindlalt oma eesmärkide poole. Lisanduda võib uusi, vastutusrikkaid tööülesandeid, sulle võidakse esitada päris tõsine väljakutse.

Kui end milleski ebapädevana tunned, ära ürita oma nõrka külge varjata, keskendu hoopis selle arendamisele. Pead ise aktiivne olema, leidma võimalusi oma teadmiste-oskuste täiendamiseks. Palju on õppida välismaa kolleegidelt-koostööpartnereilt.

Suhted: Kuigi kohtud nii töö kui hobide kaudu paljude värvikate tegelastega, ei tasuks rõhku panna niivõrd uute suhete loomisele kuivõrd varasemate arendamisele. Kui tiigriaastal armastuse leidsid, ürita seda inimest paremini tundma õppida, temast aru saada.

Ette võib tulla ka tagasilööke, aga ära end nendest heidutada lase. Armasta teist inimest sellisena, nagu ta on. Võite jõuda kindlale äratundmisele, et olete teineteise jaoks loodud, mis viib kooselu või lausa pulmadeni.

Kass
1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999

Sinu jaoks on see aasta eriliselt oluline – algamas on uus 12-aastane tsükkel. Ajajärk võib kujuneda vägagi edukaks, aga tasub arvestada, et magavale kassile siiski hiir suhu ei jookse.

Sul tuleb olla aktiivne ja tähelepanelik – võimalused tekivad äkki, pead kiiresti reageerima, et neid märgata, ja osav olema, et neist kinni haarata. Tasub põhjalikult mõelda, mida oma elus saavutada tahaksid, konkreetsed eesmärgid seada ja nende poole liikumist alustada.

Karjäär: Vanast, oma aja ära elanust pole vaja kümne küünega kinni hoida. Uute väljakutsete otsimine läheb küllaltki libedalt – kui ringi vaatama hakkad, leiad üllatavalt kiiresti põnevaid ja tulutõotavaid pakkumisi.

Kõik, mis hiilgab, ei pruugi siiski kuld olla, niisiis ei tasu kannapöördeid mingil juhul rutakalt teha. Ära pane kogu panust ühele kaardile, võta aega ja hoia vahepeal mitu rauda korraga tules. Rahaasjus võib õnne olla.

Suhted: Nii mõnedki sel aastal su ellu tulevad inimesed jäävad sind kuidagimoodi veel pikaks ajaks mõjutama. Võid leida mõttekaaslasi ja äripartnereid, parimal juhul aga lausa hingesugulase.

Tõeline armastus tuleb su ellu vaid juhul, kui oled minevikuga rahu teinud, vanad suhted enda jaoks lõppenuks kuulutanud. Kui hing ihaldab mingile vanale suhtele taas kord elu sisse puhuda, lõpeb selline üritus küllalt suure tõenäosusega nurjumisega.

Draakon
1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000

2012. jaanuaris algab draakoniaasta, seega on praegune sinu jaoks tsükli viimane aasta. See on kokkuvõtete tegemise aeg, mil pole kuigi mõistlik tormakalt uusi ettevõtmisi alustada, pigem tuleb keskenduda sellele, et viia lõpule kõik see, mis praegu pooleli.

Tasub enda jaoks aega võtta, puhata ja mõelda sellele, mida tulevikus saavutada tahaksid. Tasub suuremahulisi ja pikaajalisi plaane teha, et neid järgnevail aastail hooga ellu viia.

Karjäär: Püüai olla rahulik, tegutseda vaoshoitult ja süsteemselt. Sa ei pruugi küll kõigega rahul olla, kuid kannatuse kaotamine ja taktitult oma arvamuse väljaütlemine ei paranda midagi, see toob vaid konflikte ja mõttetut närvikulu.

Hullumeelselt uuenduslike ja läbimõtlemata ideedega kaasa minna on riskantne. Ehkki see pole sulle just loomuomane, tasuks nüüd olla pigem pisut vanamoodne ja tallata ammutuntud, turvalisi teid.

Suhted: Ehkki aasta toob sinusugusele suhtlemist ja pidutsemist nautivale inimesele kindlasti ka uusi tutvusi, mängivad võtmerolli need, keda juba aastaid tunned. Praegusi suhteid tasub analüüsida.

Mõnikord tunned end üksildasena, ent ei maksa enesehaletsusse laskuda – sinu lähedal on keegi, kes sinust hoolib ja oma usaldusväärsust tõestanud on. Temale võid julgelt toetuda. Kui mingi suhe on end ammendanud, on nüüd parim aeg see lõplikult katkestada.

Madu
1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001

Kui ootad, et õnn sulle sülle kukuks, siis võid ootama jäädagi. Eduni viib vaid aktiivne tegutsemine. Silmad-kõrvad tasub lahti hoida, sest parimad võimalused edasi jõuda on teadagi sellel, kes valdab olulist informatsiooni.

See, mida ühiskonnas tunnustatakse, võib erineda sellest, mis sulle meeldib. Lähtu ikka eeskätt oma sisetundest, julge käia oma rada. Ära sea peamiseks eesmärgiks teistele meeldimist ja tunnustuse pälvimist.

Karjäär: Eneseteostusvõimalusi on üksjagu, samas on karta, et töine õhkkond on tihtipeale küllaltki pingeline. Kui tubli ja püüdlik oled ning näitad pidevalt üles soovi end arendada, võid välja teenida ülemuste usalduse, mis viib edutamiseni. Sellega kaasneb aga paratamatult suurem vastutus ning hulk uusi tööülesandeid, küllap tuleb kokku puutuda kadetsejategagi.

Väga tähtis on töö- ja puhkeaja õige planeerimine, vabal ajal töömõtteist välja lülitumine, muidu kasvavad pinged üle pea.

Suhted: Parimat lõõgastust pakub heade sõpradega suhtlemine. Kuigi isiklikel teemadel avameelselt rääkida pole sulle just loomuomane, peaksid õppima ennast avama.

Usaldusväärse inimesega probleemide arutamine aitab kiiremini lahendusi leida, üksi heietades tunduvad muremõtted aga lootusetult rasked. Nii mõnegi Mao ellu võib sel aastal tulla uus armastus, tõenäoliselt tutvud selle inimesega ühiste sõprade-tuttavate kaudu.

Hobune
1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002

Oled suurema osa ajast rõõmsameelne, tahad tegutseda. Sina juba tead, kuidas elust rõõmu tunda. Sind hinnatakse kui suurepärast kaaslast, oskad teisi vajadusel innustada ja lohutada. Pööra tähelepanu enda kui isiksuse arendamisele, õpi midagi uut, mis su maailmapilti avardaks. Kindlasti tasub sel aastal ette võtta ka pikem reis mõnda eksootilisse paika, kaugeid maid ja rahvaid tundma õppida.

Karjäär: Pole mõtet pea ees töösse sukelduda – maailmas on sinu jaoks mõndagi muud huvitavat ja sellegi jaoks pead aega leidma. Planeeri hoolega aega ja täida korralikult oma kohustusi, aga püüa hoiduda ületundide tegemisest ja töö koju kaasa vedamisest.

Pikaajaliste projektidega alustamiseks või karjäärialasteks kannapööreteks pole see aasta parim aeg. Koostöö kolleegide, partnerite ja klientidega õnnestub suurepäraselt, hea suhtlemisoskuse ja inimestetundmisega lood eeldused eduks.

Suhted: Hobused, kellel on püsisuhe, võivad rahumeeli pereõnne nautida. Kui lähedastega koos millegi huvitava ette võtmiseks aega leiad, muutuvad teie suhted veelgi usalduslikumaks. Kui aga veel vaba ja vallatu oled, kujuneb aasta seiklusrikkaks. Kohtad veetlevaid vastassoolisi ja kontaktid nendega on kerged tekkima, samas on püsivat suhet küllaltki raske arendada. Sulle jäävad silma salapärased, sinust väga erinevad tüübid.

Kits
1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003

Tõotab tulla edukas ja põnev aasta. Sinu sisemine enesekindlus kasvab, sul on lihtne aru saada, mida tegelikult tahad ja vajad. Oma unistuste täideviimise poole tasub püüelda, samas aga tuleb kahe jalaga maa peal olla, aru saada, kus on võimete ja võimaluste piirid. Sul on küllalt palju tegutsemisvabadust, toimuda võib otsustavaid pöördeid, mis elukvaliteeti oluliselt tõstavad.

Karjäär: Võta julgelt ette. Kui sa praeguse töökoha või erialaga rahul ei ole, tasub kaaluda põhjaliku muudatuse tegemist. Nüüd võid leida võimaluse hakata raha teenima just sellel alal, millest juba pikka aega unistanud oled.

Muidugi mõista ei ole ükski algus kergete killast, aga iga edusamm innustab sind veelgi rohkem pingutama, nii rühid aina edasi tõusvas joones. Oled vägagi iseseisev ja kipud pahatihti eirama ka neid nõuandeid, mis on asjakohased ja arukad.

Suhted: Saatuse tahtel satud õigel ajal õigetesse kohtadesse, trehvad õigeid inimesi. Pistmist tuleb erinevate tüüpidega, küllap on suhtlust välismaalastegagi. Tasub olla aktiivne, palju inimeste hulgas viibida ja elust rõõmu tunda.

Juba aastaid õnne otsinud ja nii mõnigi kord pettuma pidanud Kitsed võivad just sel aastal oma tulevase abikaasaga esimest korda kokku sattuda. Kui sa aga juba õnnelikku kooselu naudid, hakkad nüüd ehk oma kallimaga uut kodu looma, vahest ehk plaanite pisiperetki.

Ahv
1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

Tähtis on keskenduda olevikule ja vaadata lootusrikkalt tulevikku. Kipud ehk küllalt tihti mõtetega minevikus ekslema, varem tehtud vigade ja kaotatud võimaluste pärast põdema. Ürita niisugust käitumist teadlikult vältida, siis võid kindel olla – see aasta tuleb tunduvalt parem kui eelmine! Võta minevikust kaasa vaid kogemused, mis marjaks ära kuluvad, halbadel emotsioonidel lase kaduvikuhõlma vajuda.

Karjäär: Sinu trumbiks on suurepärane suhtlemisoskus ja kiire mõtlemisvõime. Oskad vajalikul hetkel positiivselt muljet avaldada, mistõttu sul õnnestub keerulisigi olukordi enda kasuks pöörata.

Võimalik, et jääd silma mõnele mõjukale isikule, kes sulle vägagi soodsa koostööpakkumise teeb. Sulle võidakse aasta jooksul nii mõndagi tööotsa pakkuda, otsust tehes ole aga ettevaatlik, kogu taustainfot ja küsi targematelt-kogenumatelt hüva nõu.

Suhted: Tõenäoliselt on sul käed-jalad pidevalt tööd täis, mistõttu võid meeldivaid vastassoolisigi kohata töistel kohtumistel, koolitustel või ametireisidel. Sarnane maailmavaade ja ühised huvid on välisest veetlusest ja seksuaalsest külgetõmbest olulisemad.

Kui oled pereinimene, siis sea endale ülesandeks vähemalt ühel päeval nädalas täielikult oma lähedastele pühenduda, kallid inimesed ei tohi sinu elus töö kõrval teisejärgulisse rolli jääda!

Kukk
1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Sind võib vallata sisemine rahutus ja rahulolematus ümbritseva olukorraga. Tahaksid maailma muuta, kuid pead arvestama, et seda sa nagunii ei suuda. Igasugune muutmine ei ole veel arendus – nii mõnedki vanad, läbiproovitud süsteemid toimivad suurepäraselt ja nende uppi-löömine oleks suur viga.

Manitse ennast rahulikkusele, ära võta oma arvamusi ja ideid kui absoluutset tõde.

Karjäär: Paindumatus ja jonnakus ei tule sulle kasuks. Sul tuleb koostööd teha ka niisuguste inimestega, kellel on sootuks teistsugused tööalased eesmärgid ja väärtushinnangud. Sa ei pea kõike heaks kiitma, kuid sul tuleb nii mõndagi mõista või vaikimisi aktsepteerida.

Tuleb palju vaidlemist ja ebakõlasidki, hoidu aga kellegagi lõplikult riidu minemast. Töised konfliktid jäägu töökoha seinte vahele, kellegi peale solvuda või viha pidada oleks rumal ja lapsik.

Suhted: Aeg-ajalt võib sind vallata tunne, et hea on kindlasti just seal, kus sind ei ole; õnnelik saab olla koos nendega, kes sind tundagi ei taha.

Püsisuhtes olijaid võib hetketi vallata tüdimus, mõnele näib salasuhte arendamise plaan üsnagi ahvatlev, pea ees seiklustesse tormamine tõotab aga pigem häbi kui õnne.

Sinu rahulolematuse põhjus peitub sinus eneses. Pead õppima väärtustama seda, mis sul olemas on. Hinda neid inimesi, kes sind hoiavad ja armastavad, näita neile välja, et sinagi hoolid neist.

Koer
1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

Üks, mis kindel – igav see aasta kindlasti ei tule. Kõik ei suju su plaanide kohaselt, aga kui paindlik oled ning vajadusel oma tegevuskava oludest sõltuvalt muuta suudad, võid vägagi edukas olla. Vaata maailma avara pilguga, ole uuele avatud, valmis õppima ja ennast arendama.

Liigne tagasihoidlikkus ei tule sulle kasuks – suhtle inimestega, aruta oma mõtteid ja plaane tarkade ja usaldusväärsete kaaslastega.

Karjäär: Mõtle oma peaga, ära lase teistel end liiga palju mõjutada ega enda heaks tööle sundida. Oma abivalmiduses nõustud kergesti ka teiste ülesandeid enda õlule võtma, sellest ei tule aga lõppkokkuvõttes midagi head. Väärtusta ennast, kui tahad midagi muuta, siis võta see ette, aga lähtu kindlasti oma sisehäälest, püstita kindlad eesmärgid.

Sul on lootust oma sissetulekuid tublisti suurendada, aga selle nimel tuleb ka kõvasti pingutada. Keerulisemate tehingute puhul kasuta asjatundjate nõu, väldi igal juhul seadusega vastuollu minekut.

Suhted: Su energia kulub suurel määral tööle, seetõttu kipub kallite inimeste jaoks aega väheks jääma. See võib suhteisse üksjagu pingeid tuua. Kui tekib probleeme, ei tohi mingil juhul solvuda ja üksi nurgas mossitada, kõigest peab ausalt ja avameelselt rääkima.

Aasta jooksul tuleb ette palju niisuguseid olukordi, kus on vaja kellelegi toetuda, oma muret usaldada, abi küsida. Ole ka ise pere ja sõprade jaoks olemas, võta aega lähedaste ärakuulamiseks ning julgustamiseks.

Siga
1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Oled optimistlik, samas kuidagi mugav – tegeled eeskätt sellega, mis sulle meeldib, igasuguseid ebamugavaid kohustusi lükkad aga pidevalt edasi. Niimoodi toimides ei suuda sa plaanidest kinni pidada ja võid end ühel hetkel tõsisest ajahädast leida. Oleks targem oma aega planeerida ja end distsiplineerida. Ka toidu ja joogi puhul tasub jälgida, kui palju ja millises koguses on tervislik tarbida.

Karjäär: On tähtis, et oleksid motiveeritud. Sellisel juhul suudad end kokku võtta, väga palju ära teha ja kiitust teenida. Kui aga töö end ammendanud ja igav tundub, teed nii palju kui vajalik, samas aga nii vähe kui võimalik, seega mingit arengut ei toimu.

Sel juhul tasuks ringi vaadata ja heade tuttavate kaudu maad kuulata – ehk leiad tööotsa, mis sulle väljakutset pakub ja annab võimaluse ka rohkem teenida. Kui ka sissetulek on hea, tuleb rahaga ikkagi mõistlikult ringi käia.

Suhted: Suhete teema on väga oluline, nii sõprade kui sugulaste jaoks tuleb sul igal juhul aega leida. Nende kogemustest ja soovitustest võib ka tööalaselt palju kasu olla. Armuelu võib küllaltki rahutu olla – tekib mitmeidki uusi tutvusi, raske on valikut teha.

Kunagine armastus võib su ellu tagasi tulla ja praeguse olukorra pea peale pöörata. Pereinimesed naudivad lähedastega koos puhkamist ja töötegemist, eriti oma kodu kaunimaks muutmist. Võimalik on ka uue, õdusama ja mugavama eluaseme soetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles