Juhan Suits: laps ei saa kooselu päästa

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Suits
Juhan Suits Foto: SCANPIX

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvapäraste puhkpillide orkestri lektor ja ansambli Svjata Vatra torupillimees Juhan Suits (33) ütles ajakirjas Pere ja Kodu, et kui vahel tahetakse mittetoimiva kooselu päästmise nimel last saada, siis tema keeldub uskumast, et see võiks kuhugi viia.

«Lapsed väärivad funktsioneerivat peret, nemad ei saa olla ühenduslülid isa ja ema vahel,» märkis Juhan.

Samuti märkis ta, et kuigi lastega pere puhul on lahutus mõõtmatult keerulisem kui lasteta kooselu puhul, tuleb astuda otsustavaid samme, kui suhe on kontrolli alt väljas ning pingutustele vaatamata külvatakse rohkem hävingut kui armastust.

«Head lapsevanemad peaksid taipama, et sel juhul võib lahutus olla parim ja võib-olla ka ainuke lahendus. Lapsed saavad nii oma vanematega vähemasti eraldi kvaliteetselt aega veeta, ilma et vanemate viletsad suhted seda rikuksid,» märkis ta.

Juhan ise on õnnelikult abielus Eesti Pärimusmuusika Keskuses produtsendina töötava Jannega (30) ning nende peres kasvab kaks poega - Madis (4) ja Pärtel (3). Intervjuus tunnistas ta, et tema kodu on tema lemmikpaik ja tema pere on tema lemmikpunt!

«Maailma ajaloos on vähe katastroofe, mis oma kaalult minu perekonna purunemisega võrreldavad oleksid,» tõdes Juhan.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles