Aleksandr Vassiljev: peagi võidab moes moslemite mõju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Vassiljev.
Aleksandr Vassiljev. Foto: Liis Treimann

Rahvusvaheliselt tuntud moeajaloolane ja -kollektsionäär, Venemaa Esimese kanali «Moodsa kohtuotsuse» saatejuht Aleksandr Vassiljev hämmastab halastamatu otsekohesusega, kui luban endale jultumust küsida «kohtuotsust» minu enda stiilitu riietuse kohta: «Peaksite kandma keha trimmivat pesu ja mitte liibuvat trikotaaži. Kuidas meeldis?»

Väga lõbus, irooniaga ja eneseirooniaga pole mul kunagi probleeme olnud. Loodetavasti ei puudu need ka järgneva usutluse lugejatel.

Kui kaks aastat tagasi Kumus eksponeeritud näitus «Pidu sinus eneses. Art déco mood Aleksandr Vassiljevi kogust» tõi muuseumi kümneaastase tegutsemisaja külastusrekordi, siis ega praegusel väljapanekul «Poeesia ja spliin. Viktoriaanlik naisekuju ja mood Aleksandr Vassiljevi kogu näitel» kehvemini lähe – huviliste voog tundub lõputu.

Peale Tallinnas oktoobri lõpuni avatud uue hittnäituse annab põhjust moemaestroga juttu puhuda tõik, et kahe kuu pärast avab Riias uksed Balti riikide esimene moemuuseum, kus lisaks Vassiljevi kogudest pärit püsiekspositsioonile hakatakse korraldama ka teisi temaatilisi näitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles