Šokolaadi söömine võib tervisele kasulik olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Tänu Ameerika Südame Assotsiatsiooni viimasele raportile saavad kõik šokolaadiarmastajad kergemalt hingata. Teadlased leidsid seose terve südame ja igapäevase šokolaaditarbimise vahel. 

Uuriti tuhande täiskasvanu, vanuses 18 kuni 69, elustiili ja söömisharjumusi kahe aasta jooksul. Selgus, et inimesed, kes sõid päevas tüki šokolaadi, ei olnud nii vastuvõtlikud südamehaigustele. Šokolaadiarmastajad tunduvad tavaliselt nooremad, füüsiliselt aktiivsemad ja neil on vähem kroonilisi terviseprobleeme, selgus uuringust.

Eelmisel kuul ilmus artikkel ajakirjas «Appetite», mis leidis, et regulaarne tumeda šokolaadi söömine aitab kaasa parematele kognitiivsetele funktsioonidele ajus, see tähendab paremat mälu, organiseeritust ja mõtlemisoskust.

Tumeda šokolaadi kasu tuleneb sellest, et see on tehtud peamiselt kakaost ja sisaldab flavonoide, mida on veel näiteks viinamarjades, õunades ja punases veinis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles