Kümme kõige lahedamat kursust noortele Tallinna Rahvaülikoolis

Kirjutaja Getter
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas tead seda tunnet, kui ülikool on läbi, kuid sügis toob kaasa suure soovi midagi uut omandada? Heaks ja kavalaks alternatiiviks uuesti mitmeks aastaks ülikooli minemise asemel on Rahvaülikooli mõnekuised kursused.

Tudengielu annab võimaluse keskenduda õppimisele, aga kuidas jätkata enda harimise, arendamise ja õppimisega, kui igapäevatöö võtab põhilise ajaressursi? Mitmeteks aastateks ülikoolipinki minek vajab suurt planeerimist ning on väljakutse kõigile pereliikmetele, kuid õnneks on mitmeid koolituskeskusi, kes pakuvad laias valikus erinevaid kursuseid.

Tallinna Rahvaülikool on ühe suurema kursustevalikuga keskusi ning omale meelepärase leiab tõenäoliselt igaüks. Vaatasime kursuste nimekirjale otsa ning valisime välja kümme kõige lahedamat kursust, mis võiks sobida just neile noortele, kel ülikool läbi, kuid õppimissoov olemas.

1. Ilumassaaž

Iga naine tahab lisaks pidupäevadele olla ilus ka klassikalisel argipäeval. Ilusalongide asemel saad värskendavat näo- ja peamassaaži endale ka ise teha. Lisaks neile oskustele saad kursusel teada kasulikest bioaktiivsetest punktidest, mis lõõgastavad, rahustavad ja annavad hea enesetunde. See on iga jumalanna koduse iluapteegi kursus.

2. Argentiina tango algkursus

See kaheksa nädalat ehk kaks kuud kestev tango algkursus võib muuta su elu! Tõsimeeli, sest sellise kirgliku tantsu juures on suur tõenäosus leida endale kas tore partner, mõni uus sõber või elavdada oma paarisuhet. Lisaks tantsimisele saab selle kursuse raames teada ka tangokultuuri tagamaadest ning oskuse muusikat interpreteerida.

3. Fototöötlus

Kes meist ei tahaks ilusaid Instagrami ja Facebooki pilte, mis oleksid lahedalt töödeldud? Pildiklõps võib küll kena olla, aga sageli muudab pildi populaarseks ning tõeliselt populaarseks just selle hea töötlus. Rahvaülikoolis tehakse vaid kümne tunni jooksul selgeks tasuta fototöötlustarkvara Gimp, millega saab iga pildi suurepäraseks tuunida.

4. Vene keel taasalustajale

Tõenäoliselt enamikule noortele vahemikus 27-32 eluaastat on vene keel küll tuttav ja aastaid õpitud keel, mis vähese kasutuse tõttu unustuse hõlma on vajunud. Töömaastikul parema konkurentsi saamiseks on vene keele taasalustajate kursus kui kirss tordil!

5. Makroonid nagu Pariisis tehtud

Need hõrgutavad makroonid, mida kohvikus tee või kohvi kõrvale naudime võiksid kaunistada ka kodust pidulauda. Tee sõpradele üllatus, läbi see neljatunnine kursus ning imeliste makroonide tegemise oskus ongi sul terveks eluks käes!

6. Moderntantsu kursus

Tantsimine ja nooruslikkus käivad alati käsikäes. Moderntants on kahtlemata stiil, mis sobib just kuni 30ndate eluaastateni, sest siis on liikumine, kiirus, täpsus ning koordinatsioon kõige paremad. Kas astud mugavustsoonist välja ja paned end proovile?

7. Kaugete maade kutse: reisiabi

Maailm on valla ning noored on palju altimad reisima kaugetesse ja eksootilistesse maadesse. Internet, raamatud, filmid ja telekanalid annavad meile küll võimaluse erinevate riikide iseseisvalt tutvuda, aga see pole kunagi sama, kui kuulata inimeste reaalseid kogemusi. See põnev kursus toob erinevad riigid «koju kätte», tutvustades neid läbi ja lõhki ning andes väärtuslikku nõu sinna reisimiseks.

8. Argumenteeritud aruteluring

Tänasel töömaastikul ning kõrge konkurentsiga ettevõtluskeskkonnas on argumenteerimine suur oskus. Tahad saada paremat palka või hoopis ihaldatud töökohta? Soovid olla vanemate kolleegide seas hinnatum ning oma mõtteid, arvamusi ja ideid selgemalt, konkreetsemalt ja paremini edastada? See argumenteeritud aruteluring arendab mõtlemis- ja eneseväljendusoskust.

9. Musipulgad ehk hügieeniliste huulepulkade valmistamine

Ära määri enda huultele peale keemiat, vaid tule tee endale ise kaks mõnusalt mahedat musipulka. Mahekosmeetika põhimõttel valmistatud hügieeniline huulepulk on looduslik ja sünteetilistest ainetest vaba. Üks tund, kaks huulepulka, rohkelt huvitavaid teadmisi. Mis saaks veel parem olla?

10. Tooršokolaadist trühvliteni

Astu samm kvaliteedi poole ning poest ostetud šokolaadide asemel õpi maitsvat ja tervislikku tooršokolaadi ise tegema. Ausalt, kes oskab, see juba teab, et kodus šokolaadi valmistamine ei ole üldse suur kunst ega raketiteadus! Kursus on põnev veel selle poolest, et lisaks toorškolaadi õpitoale on sellele lisatud ka trühvlite valmistamise õpetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles