Lugeja küsib: kas mu laps peab iga hommik võitlema oma istekoha eest? (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Minu laps läks eile esimesse klassi ja valis endale ees sobiva istekoha. Täna kooli minnes oli see aga võetud ja ta oli sunnitud istuma kõige tagumisse ritta. Mida tuleks sellises olukorras üldse teha, kas ma peaksin vanemana hakkama oma lapse koha eest võitlema või tuleb seda teha lapsel? Ma ei tahaks liiga palju sekkuda, aga see on ju totter, et minu laps peab nüüd kooli lõpuni istuma taga reas, kuigi ta eile valis omale koha välja. Kas laps peaks rääkima teise lapsega või paluma õpetaja abi? Ta ei ole väga sõnakas,» uurib lugeja.

Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi algklasside õpetaja sõnul ei tasu selle pärast sugugi muretseda. «Esimese koolipäeva istekohad ei ole minu praktikas kordagi kehtima jäänud,» selgitab ta. Alles kooliteed alustavate laste puhul tuleb nimelt ikka ette, et vajadusel peab tervislike näitajate tõttu kohta vahetama, sest mõni laps ei kuule või ei näe hästi. 

Õpetaja sõnul polegi hea, kui lastel on kindel pink ja pinginaaber, sest sage kohtade vahetamine tuleb sotsiaalsusele kasuks. Tema klassis on praegu näiteks tõstetud lauad neljastesse ruutudesse. Vanemal ei tasu muretseda, et laps jääb koolis kannatajaks, sest õpetaja oskab jälgida ja lapse vajadusi silmas pidada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles