Miks me tunneme, et me ei saa kunagi lahkuminekust üle?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Pikaajalise suhte lõpp võib olla väga valus nii emotsionaalset kui füüsiliselt. Siin on kümme põhjust, miks me tunneme, et me ei saa lahkuminekust mitte kunagi üle. 

Female Firsti vahendab kümme peamist põhjust, miks meile tundub, et me ei saa mitte kunagi lahkuminekust üle.

  1. Lahkuminekut peetakse lähedase surma järel raskuselt järgmiseks traumeerivaks kogemuseks. See on elumuutev kogemus, mis esitab sulle nii emotsionaalses kui füüsilises mõttes väljakutse.
  2. Lahkumineku järgselt võid sa tunda ennast abituna ja eksinuna. Sinu elus on justkui mingi tühimik, aga aja möödudes õpid sa seda tühimikku täitma.
  3. Su enesekindlus võib olla väga madal eriti siis, kui sind peteti. Sellisel juhul on alguses väga raske tunneli lõpus valgust näha.
  4. Südamevalu võib tunduda nagu päris füüsiline valu, aga selle vastu ei ole mitte ühtegi valuvaigistit, mis seda leevendaks.
  5. Lahkuminekud mõjutavad kogu su elu ja sellel võib olla mõju nii su töö- kui eraelule.
  6. Suurenenud stressi tõttu ei saa sa ilmselt hästi magada, mistõttu ei mõtle sa enam selgelt ja ei pruugi vastu võtta häid otsuseid.
  7. Sa pead tegema muudatusi oma igapäevaellu ja tegema ise neid asju, mida su endine kaaslane sinu jaoks tegi. See võtab natuke aega, et sul tekiks ilma temata uus rutiin.
  8. Sünnipäevad ja tähtpäevad võivad kaasa tuua valusaid mälestusi sellest ajast, kui te olite koos.
  9. Koos lahkuminekuga võid kaotada sõpru, mis teeb selle veel raskemaks ja sa tunned ennast nõrgemana kui kunagi varem.
  10. Pärast lahkuminekut on täiesti normaalne leinata oma suhte lõppu. Nutmine ja kurbus on mõlemad üks osa vabanemisest ja vanast suhtest lahti laskmisest. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles