Kuus köögivilja, mida ei tasuks sügavkülmutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Sa teed suure vea, kui kasutad oma sügavkülmikut ainult jääkuubikute jaoks. Näiteks kana ja krevetid püsivad seal kuid värskena, samamoodi nagu juurviljad ja leib. Samas on olemas mõned köögiviljad, mis sisaldavad palju vett, mistõttu ei tohiks neid sügavkülma panna.

Sellised köögiviljad, mis sisaldavad palju vett, on kõige paremad värskena, sest külmutades ja pärast üles sulatades võivad nad olla vesised ja pehmed.

Melon

Külmutades ja seejärel üles sulatades kaotavad nii melon kui arbuus oma mahlasuse. Külmutatud meloniga saab teha smuutisid, aga selleks peab külmutatud meloni tükid otse sügavkülmast kannmikserisse panema.

Kartulid

Säilivad jahedas ja kuivas kohas, mistõttu ei ole neid mõtet külmutada.

Tomatid

Kahjuks kaotavad tomatid sügavkülmas oma värske ja mahlase tekstuuri. Alles jäänud tomatitest võid teha näiteks tomatikastet.

Kurk

Samamoodi nagu tomatid, ei ole kurk enam värske ja mahlane. Kui sul ei ole tõesti midagi kurkidega teha ja sa kardad, et nad lähevad vanaks, siis proovi teha marineeritud kurke.

Seller

Seller on selline juurvili, mis püsib külmkapis väga kaua värske, mistõttu ei ole seda üldse mõtet sügavkülma panna.

Rohelised salatilehed

Need on kõige paremad värskena. Sa võid salatilehed ära pesta, kuivatada ja seejärel salvräti ning kilekoti sees külmkapis hoiustada. Nii peaksid nad natukene kauem säilima. Poest on võimalik leida ka näiteks külmutatud spinatit ja see sobib hästi supi tegemiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles