Asjad, mis jätavad kergesti mulje, et tuba on sassis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatuvirnad.
Raamatuvirnad. Foto: SCANPIX

Kodu kaunistamisega annab kergesti liiale minna. Nipsasjad siin ja seal võivad sinu meelest luua koduse õhkkonna, kuid kui asjakesi saab kokku liiga palju, ei ole kodus enam hubane, vaid pigem segasumma suvila.

Ära lase kujunduselementidel kodus võimust võtta, kirjutab RedBook. Kui tahad stiilset elamust, siis pea piiri ja väldi sisustusapse, mis jätavad kodust laokil mulje. 

Armsad ja kirevad köögitarbed

Teekannud, kokaraamatud ja savinõud su köögiriiulitel on küll väga armsad, kuid tunnista endale, millal sa neid viimati kasutasid? Kõik, mis ei leia kasutust, on üleliigne. Lademetes nipsasjakesi ei kaunista väga väikest ruumi.

Diivanipadjad

Kui sohvapatju on liiga palju, võtavad need ruumis kogu tähelepanu. Väikese toa väikesele diivanile sobib ainult paar patja, mitte rohkem. 

Mälestusesemed

Muidugi ei tule minema visata vanaisa kuldkella, kuid kui sa jääd enda vastu ausaks, siis leiad kindlasti asju, millel ei ole nii suurt praktilist või ka emotsionaalset väärtust. Hoia vaid neid asju, mis on sinu jaoks erilise väärtusega või mida sa regulaarselt kasutad.

Üksikud riiulid

Köögis võib ära kuluda üks lisariiul, kuhu saab panna näiteks maitseained või veiniklaasid, kuid ära mine riiulitega liiale. Mõtle pigem, kas sul on nii palju asju vaja ja mida saaks hädasolijatele ära anda. 

Raamatuvirnad

Kuigi praegu on moes ladustada raamatud näiteks kohvilauale virna, mitte korrektselt riiulisse panduna, jätab see siiski mulje, et tuba on sassis. Kui sa tahad teistest laokile jäänud esemetest kodus lahti saada, siis milleks lisada sellega õli tulle?

Dekoratiivsed kandikud

Kõiksugu liuad ja kandikud, mis on elamisse toodud kodu kaunistamiseks, täituvad pahatihti väga kiiresti pahnaga, mis tuleks tegelikult otse prügikasti visata või mujale ära panna. Mõtled küll, et asetad valgele savikandikule kaks rohelist õuna ja see näeb jube šikk välja, kuid juba paar päeva hiljem on sinna sattunud reklaampost, mõni pastakas, poolik nätsupakk ja nõnda edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles