Viis toitu, mille söömine aitab ennetada tupeseent

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tupe sügelus, nahaärritus ja ebameeldiva lõhnaga voolus on märk sellest, et sul on hakanud vohama tupeseen. 

Mõnel naisel on probleeme seenega väga tihti - nii kui midagi läheb organismis tasakaalust välja, võib endast jälle märku anda intiimne probleem, mis teeb tuska ja millega kaasneb palju ebameeldivusi. Sel juhul tasub pilk pöörata ka oma toidulauale, et võidelda seenega seestpoolt. Prevention annab ülevaate toitudest, mille söömine tuleb abiks pärmseeninfektsiooni ravis.

Papaia

Papaia seemnetest ja lehtedest tehtud ekstrakt aitab seenest lahti saada ja ennetada pärmseeninfektsioone. Samal otstarbel on kasulik ka papaia viljaliha, milles on lisaks tubli doos C-vitamiini.

Koriander

Koriandriseemnetes on palju kiudaineid, vaske, rauda, mangaani ja magneesiumi. Koriandri eeterlik õli on teada-tuntud seennakkuste peletaja ja aitab ka tupeseene vastu. Joo paar tilka eeterlikku õli koos veega või lisa koriandrit oma toidu hulka. 

Pune

Pune eeterlik õli on rahvameditsiinis üks populaarsemaid abimehi seen- ja bakteriaalsete infektsioonide vastu. Tilguta 10 pune eeterliku õli tilka oma vannivette.

Juust

2013. aastal tehti uuring, kus anti ühele grupile seenhaiguse raviks suukaudseid ja vaginaalseid ravimeid, teisele grupile anti lisaks samadele ravimite ka probiootikume, mis võib leida paljudes juustudes. Pärast ravi lõppu püsisid esimese grupi kaebused 80 protsendi ulatuses, kuid teisel grupil vaid 31 protsenti. Kui on soov söömisega oma ravi toetada, tuleks süüa kääritatud juustu (parmesan, Gouda juust, Šveitsi juust, Cheddari juust).

Virgin kookosõli

Võrreldes tavalise kookosõliga on virgin kookosõli tehtud värskest, küpsest kookosest ja seda pole keemiliselt töödeldud. Tänu sellele on selles hästi säilinud vitamiinid, mineraalid ja antioksüdandid. Uuringud on näidanud, et virgin kookosõli on tupeseene vastu väga tõhus. Õnneks on seda ka väga lihtne oma toidu sisse lisada - kasuta seda kõikvõimalike rasvainete asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles