Üks asi, mida lapseootel naine peaks sööma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liz Gregg/picture alliance / moodboard

Raseduse ajal võivad naist kimbutada erinevad isud, kuid sellest hoolimata tuleks jälgida, mida sa suhu pistad. Alberta ülikooli teadlased tegid nimelt kindlaks, et üks oluline asi, mida lapseootel naine peaks kindlasti sööma, on puuviljad.

Teadlased viisid läbi uuringu, milles osales 688 last. Laste andmeid ja muid näitajaid analüüsides jõudsid teadlased järeldusele, et mida rohkem sõi ema raseduse ajal puuvilju, seda intelligentsem oli tema laps. Varemalt on teadlased leidnud, et kala söömine võib tõsta laste intelligentsust, kirjutab Good Housekeeping.

Dr Piush Mandhane, Alberta ülikooli professor ja uuringu üks autoritest, sõnas, et teda üllatas väga see, kui tugev seos on lapse intelligentsuse ja ema toidueelistuste vahel. Sellest hoolimata ütles Mandhane, et uuringu tulemusi tasuks võtta kui soovitust, mitte kui ranget reeglit.

«Me ei taha, et rasedad hakkaksid meeletutes kogustes puuvilju sööma,» lausus ta. «See on esimene uuring, mis on selle seose leidnud ja me pole lähemalt uurinud, kuidas mõjub lapse tervisele see, kui ema sööb raseduse ajal puuvilju.»

Uuringust selgus aga seegi, et umbes 50 protsenti lapseootel naistest ei söö raseduse ajal eriti puuvilju. Puuvilju on tegelikult üsna lihtne oma menüüsse lisada: puuviljad sobivad kenasti hommikusöögi juurde, lõuna ajal salatisse või õhtul teleri ees näksimiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles