Lugeja esimesest reisist kallimaga: sõbrad hoiatasid, et läheme tülli

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meie lugejamängust võtab osa naine, kelle esimene ühine reis uue kallimaga oli väga positiivne kogemus, kuigi enne reisi hoiatasid teised pingete eest. Loe ja kirjuta oma lugu! Uuri lähemalt siit!

Minu esimene suurem puhkus kaaslasega oli Kreeka ühe väiksema saare külastusreis, millest olin unistanud umbes kümme aastat. Minu suureks üllatuseks sain selle endale sünnipäevaks ühiskingina kallima ja teiste pereliikmete poolt. 

Taolisel intensiivsel ja pikemal reisil (nädal aega) polnud me varem koos kaaslasega käinud ja olin põnevil, kuidas hakkama saame. Kõik sõbrad ja tuttavad valasid õli tulle juttudega, et see reis paneb nüüd asjad paika ja näitab, kas te üldse sobite. Taoline jutt õnneks ei tekitanud minus pinget, sest üldiselt ma ette muretseda ei viitsi (mu lähedased ilmselt naeraksid selle väite peale, aga seekord ma tõesti ette ei muretsenud). 

Meie kui paari puhul on huvitav see, et oleme hetkel töö tõttu kaugsuhtes. Seega intensiivset koosolemist polnud me varem saanud testida ja põnevust jagus nii meie endi kui lähedaste jaoks (viimased ootasid kannatamatult reisi muljeid).

Õppisin oma kaaslase puhul seda, et tema peale saab kindel olla ja et me mõlemad suudame igas olukorras rahulikuks jääda. Samuti sain aru, kui hea autojuht mu peiks on, sest teekond viis vahepeal väikse mootoriga rendiautot mööda kitsaid mägiseid teid nii üles kui alla. Lisaks oli juhtum, kus ilmselt saare ühel kitsaimal tänaval sattusid meile vastu tulema kaks suurt turismibussi, kuid kaaslase osav manööverdamisoskus tagas meile stressivaba parkimiskoha seniks, kui suured masinad meist mööda läksid. 

Üllatav oli, et kaaslane kiitis minu kui naisterahva vähest vingumise oskust (muidugi minu arvates leiab vinguvaid elemente mõlema soo seast). Lisaks mõistsime mõlemad, et minu puhul on tegemist tõeliselt kentsaka külmakartliku naisterahvaga, kes ka 27 kraadi juures hoidis teksatagi seljas. Arvestades, et kogu reisi peale oli meil vaid üks pisike nagin (seda ei saa isegi tüliks pidada, sest jaurasime rannas bikiinide üle ning tegelik jauramise põhjus oli ilmselt nälg), siis oleme juba broneerinud uue reisi üheskoos ja seekord palju pikema. Sihtkohaks on Tai, sest Kreeka reis näitas, et minu puhul soe kliima pole takistuseks ja loodetavasti juhtub ime ning suudan oma tagist lausa loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles