Kas kahe nädalaga on võimalik leida abikaasakandidaat?

, nutiajakiri 30+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

20ndates käib peika leidmine kõvasti lihtsamalt kui siis, kui vanus algab numbriga kolm. Ühtäkki avastad, et kogu hea ja värske liha on turult krabatud ja sulle on jäänud vaid tühjad pihud või heal juhul pakk vanaks läinud koerakonte, kirjutab Sille Kuusik nutiajakirjas 30+.

Just nii tunneb mu hea sõbranna Meeli, 32. Naine nagu kompvek, kuid ometi olla kõlbelise ja normaalse peigmehe leidmine hullem kui võimatu missioon.

Sestap lasin oma vallalisel sõbrannal hinnata erinevaid võimalusi tutvumiseks, mille puhul arvasin, et oleks kasvõi väikegi šanss unelmate printsi kohata.

Viimase paari nädala jooksul katsetasime ka omal nahal (mina vaatlejana, 32 aastane vallaline näkk söödana), kuivõrd paljulubavad erinevad kohtamisvõimalused on.

Nimi: Meeli

Eesmärk: Leida endale kahe nädalaga peika.

Taust: Naine nagu kompu, aga normaalset kavaleri ei suuda leida. Ebanormaalset kah mitte.

Motivaator: Õnn elupäevade lõpuni. Mis siis veel?

Tutvumine toidupoe järjekorras

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Meeli kommentaar: Erakordselt ebatõenäoline ‒ poekassas seismine on praktiline tegevus, kestab kõigest paar minutit ja inimeste mõtted on mujal – endiselt töölainel või siis unistavalt kodus oleva diivani suunas. Eestlased pigem väldivad ka sellisel puhul silmsidet. Samas tean üht paari, kes toidupoes tutvus ja on tänaseks nii abielus kui ka lapsevanemad.

Eksperiment: Rimis kohvikoore, kolm õuna ja kohukese lindile pannud, loodab Meeli, et järjekorras tuleb tema järel seisma meesterahvas, sest tema ees seisva keskealise prouaga mesijuttu ilmselgelt ajada ei saa. Hetk hiljem laobki Meeli selja taga tavaari poeletile meesterahvas. Nina mobiiltelefonis, ei vaata ta aga terve ootamiseaja jooksul kordagi, mis ümberringi toimub. Missioon jutule saada Meelil ebaõnnestub.

Tutvumine bussipeatuses

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Meeli kommentaar: Kui teeselda, et mu nutitelefon on koju jäänud, siis kella küsides on bussipeatuses kontakti luua teoreetiliselt võimalik. Aga sealt edasi peab väga palju improviseerima, et vestlus tõepoolest jätkuks ja noormehele ei jääks minust mulje kui hullumeelsest. Mängu tuleb taaskord probleem, et eestlased võõra inimesega kontakti ja silmsidet väga luua ei taha.

Eksperiment: Meeli kohtab buss number 5 oodates nägusat meesterahvast, kellel ei tundu esmase vaatluse tulemusel abielusõrmust sõrmes olema. Küsides mehelt, kui palju kell on, saab ta küll vastuse, kuid sellega kahjuks vestlus piirdubki. Noormees lippab eemal peatuva trammi peale ja kaob kui tuul. Eksperiment saada kohtingule ebaõnnestub.

Tutvumine ühiste sõprade kaudu

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Meeli kommentaar: Ilmselt on tegu maailma parima tutvumisvõimalusega, sest kui võtta eelduseks, et sõprade sõbrad on sarnase elustiili ja ellusuhtumisega nagu minagi, siis sellisel viisil on võimalik kõige kergemini tutvuda inimestega, kellega reaalselt keemiat on.

Enamgi veel, sellisel tutvumisviisil puudub selline otsene meeleheitlik alatoon, mis bussipeatuses või kusagil järjekorras tutvudes ilmselt kaasas käiks. Kõige suurem pluss on see, et kuna ühises seltskonnas viibides käib võõrastega tutvumine asja juurde, siis ei sea see piiranguid või kohustusi, kui noormees mulle ei sümpatiseeri (vastupidiselt internetis tutvumisele, kus pärast reaalset tutvumist on justkui kohustus tagasisidet anda).

Eksperiment: Kuna Meeli sattus sünnipäevapeole, kus õnnega pooleks juhtus olema ka vallalisi eakaaslasi, õnnestuski tal nii mõnega neist jutule saada.

Vestlustasemele need jutud aga jäidki ‒ ükski noormees teda kohtingule ei kutsunud. Küll aga on teda Facebookis sõbraks lisatud ning seal ka chatitud, mis teadupärast võib mõne aja möödudes ka päriselu kohtinguni viia. Pöidlad pihku!

Tutvumine peol/baaris

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Meeli kommentaar: Teoreetiliselt on tegu ülihea võimalusega – peomeeleolu muudab õhkkonna vabamaks ja ilmselt ka lonks alkoholi teeb muidu kinnise olekuga eestlased pisut suhtlemisaltimaks.

Samas ... mõnikord ilmselt ka liiga vabaks, mistõttu võib kahelda tutvumise väärtuses (otsitakse üheöösuhteid jms); ka tihe konkurents suguõdedega teeb tutvumise keerulisemaks (ilusamatel on rohkem lööki ja tegelik iseloom pole sellises tutvumisolukorras määrava rolliga).

Eksperiment: Sukeldume reede õhtul Tallinna vanalinna melusse ja anname pühaliku tõotuse vallutada vähemalt viis erinevat lokaali-baari. Tea, kas tegu on alkoholist tingitud julgusega või hea juhusega, kuid Meelil õnnestub tutvuda Popularis noormehega, kellega lepitakse kokku, et minnakse järgmisel nädalal kohvile. Eksperiment kohtingule saada: õnnestunud.

Tutvumine kultuuriõhtul (teater, näitus, kino vms)

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Meeli kommentaar: Ma ei tea, kui palju on neid vallalisi noormehi, kes üksinda kultuuriõhtul käiksid. Isegi, kui mõni vallaline noormees sellisele üritusele satub, siis ilmselt mõne hea sõbranna käevangus, mis automaatselt elimineerib tutvumisvõimaluse.

Üleüldse on mul tunne, et suurem osa meesterahvastest käib kultuuriõhtutel sellepärast, et nende kaasad on nad kaasa tassinud – harva näeb mehi sellistel üritustel üksinda või mõne meessoost sõbraga.

Eksperiment: Üritades olla kavalad, lähme kinno vaatama põnevusfilmi, mis peaks sümpatiseerima just pigem vastassugupoolele. Kahjuks avastame, et oleme ümbritsetud räuskavatest teismeliste kampadest. Ilmselgelt eksperiment ebaõnnestus.

Tutvumine töö kaudu

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Meeli kommentaar: Kindlasti sõltub see töökohast, töö iseloomust ja sellest, kui palju töö inimestega suhtlemist nõuab. Kollektiivis, mis koosneb enamasti naistest, on see oluliselt raskem. Kui aga suhtlemine nõuab kokkupuutepunkte meesterahvastega, siis on see teoreetiliselt võimalik. Aga üldiselt on tööalased suhted eelkõige tööalased ja väga isiklikuks ei lähe. Seega, pigem on see võimalus juhuslik ja teoreetiline, aga samas tõepoolest mitte võimatu.

Eksperiment: Kuna Meeli töötab naiste kollektiivis, siis kahjuks antud keskkonnas eksperimenti läbi viia ei õnnestunud.

Lõpptulemus:

Tegelikult on kõik juhuses kinni – sõltub inimestest, olukorrast, päevast, kuuseisust. Viie eri minieksperimendi käigus õnnestus Meelil saada juurde üks Facebooki sõber ja üks kohting. Nii et lootust on ... ka kolmekümnendates naistele ja meestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles