Ilu-lounge: sügiseste pruutide eri

, jumestuskunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Pulmade kõrghooaeg suvi on küll möödas, aga kuna paljud paarid planeerivad oma tähtsa päeva ka kuldsesse sügisesse, siis oleks hea meelde tuletada pruudimeigi põhitõed. Et pulmapäeval kaunis välja näha, tuleks juba varakult alustada mitmesuguste iluprotseduuridega. Kõige tähtsam on naha ja juuste seisukord, sest tuhmile ja vistrikulisele näonahale ei jää ükski meik ilus ja väljakasvanud juuksejuuri ei peida ka kõige osavam juuksur. Nõu annab meikar Loore Härmat.

Tasub meeles pidada, et väga radikaalseid iluprotseduure ei tasu enne pulmapäeva ette võtta. Oma pika tööstaaži jooksul olen küll ja küll kohanud pruute, kes vahetult enne pulmi on käinud happekoorimises vms protseduuril ja tulemus on olnud vastupidine soovitule – nahk ketendab, punetab ja seda on kahjuks meigiga väga raske varjata. Et nahk jälle korda saaks, on vaja lihtsalt aega taastumiseks.

Mida aga soovitan teha on lihtsad kodused protseduurid – koorimine, maskitamine või samuti ka kosmeetiku juures näo ja keha massaažis käimine. See hoiab naha toonuses ja pulmapäevaks on nahk trimmis ja niisutatud. Pruut peab tihtipeale arvestama ka sellega, et õlad ja dekoltee on paljad ja seetõttu tasub ka neid piirkondi niisutava kreemiga kosutada ja jume lisamiseks isepäevituva kreemiga kreemitada.

Kui tähtis päev on käes, võib muidugi teha endale ise meigi, eriti kui on soov väga naturaalne välja näha ja kellegi teise tehtud meik jääb võõras.

Paljudel on aga sel päeval närvid niigi pingul ja seetõttu usaldatakse ennast proffesionaalide kätte.

Meik: Loore HärmatModell: MariFotograaf: Maaris Puust, MK Foto
Meik: Loore HärmatModell: MariFotograaf: Maaris Puust, MK Foto Foto: Maaris Puust / MK Foto

1. Meigi aluspõhja tegemisel kasutasin Beyou meigialuskreemi Stay Matt, mis jätab nahale matistava ja sileda aluspinna ja tagab selle, et nahk ei hakka nii kergelt läikima. See on väga oluline, kui tehakse pruudist ilupilte.

2. Jumestuskreemiks kasutasin kerget, aga samas katvat Dior Diorskin Forever 021 tooni, mis läks kokku ka pruudi dekoltee ja käsivarte tooniga. Fotode peal on väga oluline, et ei jääks näo ja kaela toonis erinevusi!

3. Väga tähtis on silmaalused tumedused peita ja selleks on muidugi kõige parem kasutada valgustpeegeldavaid peitepulki. Kasutasin Guerlaini Precious light 02 peitepulka, mille roosakas-beežikas toon varjab eriti hästi tumedaid silmaaluseid.

4. Tehtud põhi tuleks kindlasti kinnitada puudriga, soovitavalt matistava ja õhukese koostisega nagu näiteks Loreal Nude BB Powder Medium.

5. Meigi korrigeerimiseks ja läike ära võtmiseks on ideaalsed Shiseido Pureness Oil Control Blotting Paper salvrätikud, mis ei jäta nahale tugevat puudrikihti!

6. Silmameigis on tähtis tuua välja kaunis silmakuju ja seda saab teha väga edukalt naturaalsete pruunikas-kuldsete toonidega, mis jäävad kõige loomulikumad päevavalguses. Kasutasin The Bodyshop Down to Earth lauvärvi paletti.

7. Järgmine väga tähtis etapp on ripsmete koolutamine, värvimine ja siis ka ripsmetutikute lisamine. Soovitan kasutada veekindlat ripsmetušši! Lainerijoone tõmbasin hästi peenikese ja ripsmetutikute peale, et liimijäljed näha ei jääks.

8. Kauni värske jume ja õhetavad põsed saavutasin Physicians Formula roosaka põsepunaga.  Peale kvaliteetse sisu on  sellel ka väga kaunis peegliga karp, mille abil  pruut saab peo jooksul enda meiki kontrollida.

9. Huulte puhul on oluline, et värv püsiks kaua, aga ei kuivataks. Väga head on selleks otstarbeks Shiseido kauapüsivad huulelakid, mis isegi pärast söömist ja joomist säilitavad oma värvi. Toonidest soovitaks õrnroosasid toone, näiteks 322 või 310.

10. Ja viimaks: kui just pruut ei soovi täielikult matti tulemust, võib näo külgedele ja dekolteele lisada särapuudrit: Urban Decay Afterglow Powder Highliter.

Foto: Tootjad / Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles