Retseptisoovitus kooliaasta alguseks: mahlane marjakook

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjakook
Marjakook Foto: Lauri Laan

Peagi saabuva teadmistepäeva puhul soovitab Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik valmistada lihtsat ja mahlast marjakooki, mis maitseb ühtviisi hästi nii väikestele koolijütsidele kui ka vanaemadele-vanaisadele.

«Seni, kuni koduaias või turulettidel veel värskeid marju leidub, soovitan kindlasti neid kasutada,» lausub Metsallik. «See on maitsev, taskukohane ja tervislik kook, mille valmistamine ei nõua erilisi oskusi ning mis sobib hästi ka peolauale.»

Valmistamine:

Põhi

  • 300 g jahu
  • 200 g Epiima võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • näpuga soola

Sega kokku toasoe või ja suhkur, lisa jahu ning kõige viimasena muna. Aseta korralikult läbi segatud taigen külmikusse tahenema. Peale tahenemist suru taigen näppudega koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus kümme minutit. Küpsenud põhjale vala peale marjasegu - nii ei vetti põhi läbi ja jääb mõnusalt krõbe.

Kate

  • 2 muna
  • veidi seemneid vaniljekaunast 
  • 200-250 g marju
  • 400 ml hapukoort
  • maitse järgi suhkrut

Sega kokku suhkur, munad, hapukoor ja vaniljeseemned ning lisa marjad. Vala segu koogipõhjale ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Küpsenud kook peab olema keskelt veidi pehme ja pealt kuldne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles