Lugeja: kui kallis peaks tegelikult olema lapse kooliminek?

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kooliaasta algus ei pea olema suur kulutus. Või kuidas nüüd öeldagi: ei pea olema või ei peaks olema? Selge on see, et esimesse klassi mineva lapse jaoks on ostunimekiri tohutult pikk. Nö õnneks oli minul tol hetkel rahakott üsna õhuke ja ostetud sai pigem vähem asju. Hiljem selguski, et kõike, mida igasugused soovitavad nimekirjad sisaldavad, kaugeltki tarvis ei lähe, kirjutab lugeja Maris.

Tasub oodata, kui kool alanud, sest igal algklasside õpetajal on tavaliselt hoopis oma väike nimekiri, kust selgub, mida tõesti tarvis on. Nii et kannatust!

Kui ma viskan pilgu koolitarvete letile, siis mida kõike sealt vastu ei vaata! Ja kui uskumatult kallid on mingi populaarse tegelaskujuga kooliasjad! Soovitan vanematele kainet mõtlemist. Laps ei vaja kõige uhkemat asja. Tihtipeale arvavad hoopis vanemad, et laps tahab, lapsel endal on aga ükskõik.

Tuntud multikakangelase pildiga ese võib olla palju kallim, kuid kvaliteeti see ei taga. Harilik pliiats või värvid aga olgu pigem kvaliteetsed, sest vilets värvipliiats lihtsalt murdub või on toon ütlemata hämar ja peate viimaks ikka uue ostma.

Õpikute jaoks oleme meie aastast aastasse kasutanud tavalist pruuni jõupaberit, mida, tõsi küll, leidub meil igivanast ajast kodus kapis. Et õpikud ja töövihikud lahedamad välja näeksid, on laps neid igal aastal ise kaunistanud. Oma joonistustega. Kes joonistada ei soovi, võib ajakirjadest või tasuta reklaampostist pilte välja lõigata ja nendega kaasi ehtida. Omapärane, loominguline, lõbus. Ka õpikute ja vihikute teiste omadega sassi minemine on nii välistatud.

Mida suurem laps, seda vähem koolitarbeid meil tarvis on läinud.

Mis puutub kooliriietesse, siis on mul üks vastus: ostke kasutatut! Säästate rahas ja võidate kvaliteedis, sest näete, kas ese on esimestele pesudele ja kandmistele vastu pidanud.

Koolivorm võib olla kõige kulukam väljaminek ja ma absoluutselt ei poolda seda. Kasutatud riiete hulgast saan palju odavamad rõivad. Meie koolivorm on kallis, ebakvaliteetne, inetu ja ei vasta tegelikult meie kliimale. Õnneks vanematelt lastelt seda ka ei nõuta.

Head kooliaasta algust ja kainet meelt rahakoti raudade paotamisel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles